Ποιες είναι οι κοπές που πρέπει να δοκιμάσεις;

Ποιες είναι οι κοπές που πρέπει να δοκιμάσεις;

Aug 04, 2023Anna Theodoropoulou0 σχόλια

Είναι γεγονός πως η κοπή του κρέατος είναι υψίστης σημασίας για το τι θα προσγειωθεί στο πιάτο μας γευστικά. Οι πιο εκλεκτές κοπές ονομάζονται first cuts και περιλαμβάνουν το rib eye, το striploin και το φιλέτο, ενώ στις second cuts βρίσκουμε το flap steak ή το skirt steak. 

 

Rib – eye 

 

Είναι το premium κομμάτι του κρέατος που κόβεται από τον 7ο έως τον 13ο σπόνδυλο του ζώου και αποτελείται από δύο διακριτούς μύες, ενώ διαθέτει εξαιρετική κατανομή λίπους. Από κάθε μοσχάρι συνήθως βγαίνουν περί τα 30 Rib Eye. 

 

Tenderloin 

 

Tο πιο τρυφερό κομμάτι του μοσχαριού δεν είναι άλλο από το φιλέτο ή tenderloin ή μπον φιλέ. Βρίσκεται στην κάτω πλευρά του κόντρα και της σπονδυλικής στήλης και, λόγω του ότι χρησιμοποιείται ελάχιστα από το ζώο, είναι εξαιρετικά μαλακό. Από αυτό το κομμάτι κόβεται το εξίσου premium porterhouse steak. 

 

Tomahawk 

 

Η μπριζόλα tomahawk είναι ουσιαστικά η γνωστή σε όλους σπαλομπριζόλα. Το εξαιρετικά μακρύ, γαλλικής κοπής οστό που παραμένει στην μπριζόλα, κόβεται με την ίδια μαγειρική τεχνική όπως για τα αρνίσια παϊδάκια γαλλικής κοπής. «Γαλλικά» σημαίνει το κόψιμο του οστού του κρέατος και του λίπους σε σχήμα που μοιάζει με λαβή. 

 

Striploin 

 

Η Striploin, γνωστή και ως Sirloin steak, είναι μια διεθνής premium κοπή βόειου κρέατος που έχει πάρει την ονομασία της από τον τρόπο κοπής της. Το κομμάτι κόβεται από το πίσω μέρος της πλάτης του ζώου και είναι άπαχο με πλούσια γεύση. Αυτό το κομμάτι κρέατος έχει κοπεί κόντρα χωρίς το κόκαλο και είναι εξαιρετικά ζουμερό. 

 

T – bone 

 

Είναι μπριζόλα από το πίσω μέρος της ράχης του μοσχαριού. Περιλαμβάνει το κόντρα φιλέτο και το φιλέτο χωρισμένα από ένα κόκαλο σε σχήμα Τ. 

 

Περισσότερα άρθρα

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: Τα σχόλια πρέπει να πάρουν έγκριση πριν δημοσιευτούν