Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μανιταριών

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μανιταριών

Mar 01, 2024Naya Christou0 σχόλια

Υλικά 

4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο (πάχους 2.5 εκατοστών) 

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και περισσότερο αν χρειαστεί 

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 

2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο 

6 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο 

1 κιλό μανιτάρια agaricus (καφέ χρώματος, αλλιώς τα λευκά), κομμένα σε ροδέλες 

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 

1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί 

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο 

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon 

1 λεμόνι, κομμένο στη μέση 

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο σχοινόπρασο 

Διαδικασία βήμα βήμα: 

  • Σκουπίστε τις χοιρινές μπριζόλες με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνετε παντού. 
  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαθύ πάτο σε δυνατή φωτιά. 
  • Μόλις το λάδι αρχίσει να καπνίζει, προσθέστε το κρέας. 
  • Μαγειρέψτε, για 3 λεπτά, στη συνέχεια γυρίστε και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 3 λεπτά. 
  • Συνεχίστε το μαγείρεμα με αυτόν τον τρόπο, γυρίζοντας το κρέας, για συνολικά 15 λεπτά. 
  • Μεταφέρετε τις μπριζόλες σε πιατέλα σερβιρίσματος και καλύψτε τες με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστές. 
  • Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες χοιρινές μπριζόλες. 
  • Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε το βούτυρο στο τηγάνι.  
  • Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε τα μανιτάρια και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να  
  • ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά.  
  • Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα. 
  •  Ανακατέψτε το κρασί και το θυμάρι και αφήστε το να σιγοβράσει.  
  • Μαγειρέψτε μέχρι τα υγρά να μειωθούν κατά το ήμισυ περίπου, 5 λεπτά.  
  • Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα μέχρι να ενωθούν, σιγοβράστε μέχρι η σάλτσα να είναι αρκετά πηχτή ώστε να καλύπτει το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας, περίπου 4 λεπτά ακόμα.  
  • Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.  
  • Επιστρέψτε το χοιρινό κρέας στο τηγάνι, περιχύνοντας το με τη σάλτσα για να καλυφθεί.  
  • Στύψτε από πάνω φρέσκο χυμό λεμονιού και γαρνίρετε με το σχοινόπρασο. 

 

Καλή όρεξη! 

Περισσότερα άρθρα

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: Τα σχόλια πρέπει να πάρουν έγκριση πριν δημοσιευτούν