Βασικοί κανόνες ασφαλείας των τροφίμων για το καλοκαίρι

Βασικοί κανόνες ασφαλείας των τροφίμων για το καλοκαίρι

Jul 21, 2023siakos. gr0 σχόλια
Όπως είναι γνωστό, το καλοκαίρι, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος αλλοίωσης των τροφίμων. Για το λόγο αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί!

Ας δούμε, όμως, κάποιους βασικούς κανόνες ασφαλείας των τροφίμων για τους καλοκαιρινούς μήνες:

Πριν πάμε για ψώνια, φροντίζουμε να έχουμε μαζί ειδικές ισοθερμικές σακούλες με παγοκύστες για τα πιο “ευάλωτα” τρόφιμα.

Πάντα αγοράζουμε τελευταία τα πιο “ευάλωτα” τρόφιμα, όπως κρέας, πουλερικά, γαλακτοκομικά κλπ, και τα βάζουμε στο ψυγείο εντός 2 ωρών από την αγορά τους, και εντός 1 ώρας σε υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες.

Το κοτόπουλο, που είναι ένα από τα πιο ευάλωτα τρόφιμα για τυχόν αλλοιώσεις, το τοποθετούμε στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου μας, πάντοτε κάτω των 5 βαθμών Κελσίου, μακριά από φρούτα και λαχανικά και τυλιγμένο καλά, ώστε να μην στάξουν τα υγρά του.

Φροντίζουμε, πάντα, τα τρόφιμα που αγοράσαμε να τα τοποθετούμε σε σακούλες πριν τα βάλουμε στο ψυγείο, ώστε να αποφύγουμε τυχόν διαρροές.

Πλένουμε τα χέρια μας σχολαστικά προτού πιάσουμε τα ωμά τρόφιμα, το ίδιο και τους πάγκους, τις επιφάνειες κοπής αλλά και τα σκεύη στα οποία θα τοποθετηθούν τα τρόφιμα.

Χρησιμοποιούμε διαφορετική επιφάνεια κοπής για το κρέας και για τα λαχανικά

Πλένουμε πάντα τα λαχανικά πριν τα χρησιμοποιήσουμε και όχι πριν τα αποθηκεύσουμε! Τα φυλλώδη λαχανικά τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη με νερό και ξίδι.

Περισσότερα άρθρα

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: Τα σχόλια πρέπει να πάρουν έγκριση πριν δημοσιευτούν