Πασχαλινό ψήσιμο στη σούβλα

Πασχαλινό ψήσιμο στη σούβλα

Apr 26, 2024Naya Christou0 comments

Οδηγός για Αρχάριους

Προετοιμασία:

 

  • Επιλέξτε το κατάλληλο κρέας: Προτιμήστε φρέσκο κρέας. Ζητήστε από τον χασάπη να το ανοίξει και να το καθαρίσει καλά, αν πρόκειται για αρνί.
  • Μαρινάρετε: Η μαρινάδα προσθέτει γεύση και βοηθάει στο ψήσιμο. Υπάρχουν άπειρες συνταγές, δοκιμάστε μια με λεμόνι, ρίγανη, σκόρδο, ελαιόλαδο και μπαχαρικά. Αφήστε το κρέας στη μαρινάδα για τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ.
  • Δέσιμο: Δέστε το κρέας σφιχτά στη σούβλα για να ψηθεί ομοιόμορφα. Χρησιμοποιήστε σπάγκο μαγειρικής ή σύρμα.
  • Κάρβουνα: Προτιμήστε ξυλοκάρβουνα και αφήστε τα να καψαλίσουν καλά πριν τοποθετήσετε τη σούβλα.

 

 

Ψήσιμο:

 

  • Σταθερή θερμοκρασία: Διατηρήστε μια σταθερή θερμοκρασία ψησίματος, ιδανικά 150-170°C.
  • Περιστροφή: Γυρίζετε τη σούβλα τακτικά για ομοιόμορφο ψήσιμο. Χρησιμοποιήστε μηχανισμό ή γυρίστε τη σούβλα με το χέρι.
  • Χρόνος ψησίματος: Υπολογίστε περίπου 1 ώρα ανά κιλό κρέατος. Χρησιμοποιήστε θερμόμετρο κρέατος για να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί σωστά.
  • Επιπλέον μαρινάρισμα: Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ρίχνετε συχνά νερό ή λεμονόζουμο στο κρέας για να διατηρηθεί ζουμερό.
  • Ξεκούραση: Αφού ψηθεί το κρέας, αφήστε το να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά πριν το κόψετε. Έτσι, οι χυμοί του θα κατανεμηθούν ομοιόμορφα και το κρέας θα γίνει πιο τρυφερό.

 

 

Επιπλέον:

 

  • Μπορείτε να ψήσετε πολλά είδη κρέατος στη σούβλα, όπως κοτόπουλο, χοιρινό ή μοσχάρι.
  • Αν δεν έχετε ψησταριά με σούβλα, μπορείτε να ψήσετε το κρέας σε φούρνο με αντιστάσεις ή αέρα.
  • Σερβίρετε το ψητό κρέας με λεμόνι, ρίγανη, πατάτες και μια δροσερή σαλάτα.

 

More articles

Comments (0)

There are no comments for this article. Be the first one to leave a message!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published