Ζουμερά κεφτεδάκια που καλύπτονται από μια παραδεισένια κρεμώδη σάλτσα, και στη συνέχεια σερβίρονται με αφράτο πουρέ πατάτας.
Υλικά
- 1 συσκευασία από τα χειροποίητα μας κεφτεδάκια
- ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
- ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 φλιτζάνια ζωμό βοδινού κρέατος
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μπαχάρι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- Πουρέ πατάτας για το σερβίρισμα
Διαδικασία βήμα βήμα
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή ταψί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις γυαλίσει το λάδι, προσθέστε τα μισά κεφτεδάκια σε μία στρώση. Μαγειρέψτε, μέχρι τα κεφτεδάκια να ροδίσουν στο κάτω μέρος, περίπου 3 λεπτά. Γυρίστε τους προσεκτικά και μαγειρέψτε τους για να ροδίσουν από την αντίθετη πλευρά, περίπου 3 λεπτά ακόμα. Μεταφέρετε τα κεφτεδάκια σε ένα πιάτο. Επαναλάβετε με τους υπόλοιπους κεφτέδες. Αδειάστε το περιττό λίπος από το τηγάνι σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Χρησιμοποιώντας το ίδιο τηγάνι, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Όταν το βούτυρο αρχίσει να φουσκώνει, πασπαλίζετε με το αλεύρι και μαγειρεύετε ανακατεύοντας, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως, περίπου 1 λεπτό. Χτυπήστε με το σύρμα το ζωμό βοδινού κρέατος, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού, το μπαχάρι και το μοσχοκάρυδο και την κρέμα γάλακτος, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Αφήνετε να σιγοβράσει και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας με το σύρμα, μέχρι να γίνει λείο και ελαφρώς παχύρρευστο.
- Προσθέστε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και γυρίστε τα για να καλυφθούν. Σκεπάστε και μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό. Σιγοβράστε μέχρι η σάλτσα να πήξει, περίπου 10 λεπτά.
- Σερβίρετε ζεστά πάνω από πουρέ πατάτας.
Καλή σας όρεξη!
Comments (0)
There are no comments for this article. Be the first one to leave a message!