Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μανιταριών

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μανιταριών

Mar 01, 2024Naya Christou0 comments

Υλικά 

4 χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο (πάχους 2.5 εκατοστών) 

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και περισσότερο αν χρειαστεί 

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 

2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο 

6 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο 

1 κιλό μανιτάρια agaricus (καφέ χρώματος, αλλιώς τα λευκά), κομμένα σε ροδέλες 

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 

1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί 

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο 

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon 

1 λεμόνι, κομμένο στη μέση 

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο σχοινόπρασο 

Διαδικασία βήμα βήμα: 

  • Σκουπίστε τις χοιρινές μπριζόλες με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνετε παντού. 
  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαθύ πάτο σε δυνατή φωτιά. 
  • Μόλις το λάδι αρχίσει να καπνίζει, προσθέστε το κρέας. 
  • Μαγειρέψτε, για 3 λεπτά, στη συνέχεια γυρίστε και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 3 λεπτά. 
  • Συνεχίστε το μαγείρεμα με αυτόν τον τρόπο, γυρίζοντας το κρέας, για συνολικά 15 λεπτά. 
  • Μεταφέρετε τις μπριζόλες σε πιατέλα σερβιρίσματος και καλύψτε τες με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστές. 
  • Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες χοιρινές μπριζόλες. 
  • Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε το βούτυρο στο τηγάνι.  
  • Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε τα μανιτάρια και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να  
  • ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά.  
  • Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα. 
  •  Ανακατέψτε το κρασί και το θυμάρι και αφήστε το να σιγοβράσει.  
  • Μαγειρέψτε μέχρι τα υγρά να μειωθούν κατά το ήμισυ περίπου, 5 λεπτά.  
  • Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα μέχρι να ενωθούν, σιγοβράστε μέχρι η σάλτσα να είναι αρκετά πηχτή ώστε να καλύπτει το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας, περίπου 4 λεπτά ακόμα.  
  • Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.  
  • Επιστρέψτε το χοιρινό κρέας στο τηγάνι, περιχύνοντας το με τη σάλτσα για να καλυφθεί.  
  • Στύψτε από πάνω φρέσκο χυμό λεμονιού και γαρνίρετε με το σχοινόπρασο. 

 

Καλή όρεξη! 

More articles

Comments (0)

There are no comments for this article. Be the first one to leave a message!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published