Κοτόπουλο χωρίς δέρμα ή με δέρμα; Ποια η διαφορά στα λιπαρά;

Κοτόπουλο χωρίς δέρμα ή με δέρμα; Ποια η διαφορά στα λιπαρά;

17 October 2025Naya Christou0 commentaire

Αν αγαπάς το κοτόπουλο, τότε έχεις σίγουρα αναρωτηθεί: να το μαγειρέψω με το δέρμα ή να το αφαιρέσω; Η αλήθεια είναι πως και οι δύο επιλογές έχουν τα υπέρ και τα κατά τους, ειδικά όταν κοιτάζουμε τη διατροφική αξία και – φυσικά – τα λιπαρά. Ας το δούμε πιο αναλυτικά, για να διαλέξεις ό,τι ταιριάζει καλύτερα στη διατροφή και τις γευστικές σου προτιμήσεις.


🍗 Με δέρμα: Τραγανό και γευστικό, αλλά με παραπάνω λιπαρά
Το δέρμα του κοτόπουλου χαρίζει ένταση στη γεύση και μια υπέροχα τραγανή υφή, ειδικά αν μαγειρευτεί σωστά (στο φούρνο ή στο τηγάνι). Περιέχει όμως περισσότερα κορεσμένα και συνολικά λιπαρά – κάτι που καλό είναι να γνωρίζεις αν προσέχεις τη διατροφή σου.


👉 Πόσα παραπάνω;
Ένα ψητό κομμάτι κοτόπουλο με το δέρμα έχει περίπου 40-50% περισσότερα λιπαρά σε σχέση με το ίδιο κομμάτι χωρίς το δέρμα.


🍽 Χωρίς δέρμα: Πιο "ελαφρύ", ιδανικό για δίαιτα και υγιεινή διατροφή
Αν αφαιρέσεις το δέρμα πριν το μαγείρεμα, μειώνεις σημαντικά την πρόσληψη λιπαρών και θερμίδων – χωρίς να στερείσαι τη γεύση, ειδικά αν το μαγειρέψεις σωστά με μυρωδικά, λεμόνι, μουστάρδα ή ντομάτα.


💡 Tip:
Αν αφαιρέσεις το δέρμα μετά το ψήσιμο, έχεις πάρει ήδη μέρος των λιπαρών κατά το μαγείρεμα. Για καλύτερο αποτέλεσμα, αφαίρεσε το πριν μπει στον φούρνο ή την κατσαρόλα.

 

🧑🍳 Μείνε συντονισμένος στο blog του Siakos.gr για ακόμη περισσότερους οδηγούς και tips μαγειρικής που κάνουν τη διαφορά στο καθημερινό τραπέζι!

Plus d'articles

Commentaires (0)

Il n'y a pas de commentaires pour cet article. Soyez le premier à laisser un message !

Écrire un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.