Τα Μυστικά του Τέλειου Μοσχαρίσιου Στιφάδου: Συμβουλές και Συνταγές

Τα Μυστικά του Τέλειου Μοσχαρίσιου Στιφάδου: Συμβουλές και Συνταγές

Dec 27, 2024Naya Christou0 comments

Το μοσχαρίσιο στιφάδο είναι από τα πιο αγαπημένα πιάτα που θυμίζουν οικογενειακά τραπέζια. Με τα σωστά βήματα, μπορείτε να φτιάξετε ένα στιφάδο με πλούσια γεύση και τρυφερό κρέας.

1. Επιλογή Κομματιού Κρέατος

Για το στιφάδο, προτιμήστε κομμάτια όπως σπάλα, ελιά ή κότσι. Αυτά τα κομμάτια είναι ιδανικά για αργό μαγείρεμα, καθώς μαλακώνουν και αποκτούν μοναδική γεύση.

2. Υλικά

1 κιλό μοσχάρι

1 κιλό μικρά κρεμμύδια για στιφάδο

Ντομάτες τριμμένες ή σάλτσα ντομάτας

Κόκκινο κρασί, κανέλα, γαρίφαλα, δάφνη, σκόρδο και ζωμό κρέατος.

3. Προετοιμασία

Κρεμμύδια: Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.

Κρέας: Σοτάρετε το μοσχάρι ώστε να αποκτήσει τραγανή εξωτερική επιφάνεια.

4. Μαγείρεμα

Τοποθετήστε το κρέας, τα κρεμμύδια και τα υπόλοιπα υλικά σε μια κατσαρόλα. Σιγοβράστε για 2-3 ώρες σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας σταδιακά ζωμό αν χρειαστεί. Το αργό μαγείρεμα είναι το κλειδί για να γίνει το κρέας μαλακό.

5. Παραλλαγές

Προσθέστε πατάτες ή κάστανα για περισσότερη υφή. Μια πρέζα ζάχαρη στη σάλτσα θα ισορροπήσει την οξύτητα της ντομάτας.

6. Σερβίρισμα

Συνοδεύστε το στιφάδο με ρύζι ή ζυμαρικά και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

 

More articles

Comments (0)

There are no comments for this article. Be the first one to leave a message!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published