Τα 4 λάθη που κάνουμε στο ξεπάγωμα του κρέατος

Τα 4 λάθη που κάνουμε στο ξεπάγωμα του κρέατος

Oct 06, 2023Anna Theodoropoulou0 comments

Τελικά ξεπαγώνουμε σωστά τα τρόφιμα μας; Πόσοι από εμάς δεν έχουμε προσπαθήσει να ξεπαγώσουμε γρήγορα το κρέας μας για να το μαγειρέψουμε, αφού ξεχάσαμε να το βγάλουμε την προηγούμενη από την κατάψυξη; Ένας μη ενδεδειγμένος τρόπος απόψυξης, όμως, μπορεί να αποβεί επικίνδυνος, καθώς με τη διαφορά των θερμοκρασιών ενδέχεται να εισχωρήσουν βακτήρια. 

 

Ας δούμε, όμως, τα 4 συνηθέστερα λάθη που κάνουμε στο ξεπάγωμα του κρέατος: 

 

Ξεπαγώνουμε το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου 

Πολλοί ξεπαγώνουν το κρέας τους σε θερμοκρασία δωματίου. Ωστόσο, αυτό είναι λάθος, καθώς η διαφορά θερμοκρασίας από την κατάψυξη στη θερμοκρασία δωματίου είναι μεγάλη και έτσι το προϊόν δεν θα αποψυχθεί ομαλά.  

 

Ξεπαγώνουμε το κρέας σε ζεστό νερό 

Τουλάχιστον απαγορευτική μέθοδος, αφού ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων. 

 

Ξεπαγώνουμε το κρέας στο φούρνο μικροκυμάτων 

Μία μέθοδος, όχι τόσο λάθος, ωστόσο, βάζοντας το κρέας στο φούρνο μικροκυμάτων να ξεπαγώσει, κινδυνεύουμε να ψηθεί στο εξωτερικό του, μένοντας άψητο στο εσωτερικό, δυσκολεύοντας το μαγείρεμα του μετά. 

 

Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη κρέας που έχει ήδη ξεπαγώσει 

Κρέας που έχει αποψυχθεί ΔΕΝ ξαναμπαίνει στην κατάψυξη! Η μόνη λύση είναι να μπει στη συντήρηση του ψυγείου και αυτό για πολύ λίγο! 

More articles

Comments (0)

There are no comments for this article. Be the first one to leave a message!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published