Πώς να φτιάξεις σάλτσα κρασιού, μανιταριών & μπαχαρικών για κάθε κρέας.
Τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο το ψητό. Είναι η μυρωδιά που γεμίζει το σπίτι, το τραπέζι που στρώνεται αργά, οι γεύσεις που “δένουν” και μένουν στη μνήμη.
Και αν υπάρχει ένα μυστικό που μπορεί να κάνει ακόμα και το πιο απλό κρέας να μοιάζει γιορτινό, αυτό είναι η σωστή σάλτσα.
Με λίγα υλικά και σωστό συνδυασμό, μπορείς να απογειώσεις κάθε πιάτο του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.
Σάλτσα κόκκινου κρασιού για μοσχάρι
Ιδανική για: μοσχαρίσιο ψητό, φιλέτο, rib eye
Τι χρειάζεσαι:
- Κόκκινο κρασί
- Ζωμό μοσχαριού
- Βούτυρο
- Κρεμμύδι ή Εσαλότ
- Λίγο θυμάρι ή δάφνη
Πώς τη φτιάχνεις:
Σοτάρεις το κρεμμύδι, σβήνεις με κρασί, αφήνεις να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτεις ζωμό και στο τέλος δένεις με λίγο βούτυρο.
Κρεμώδης σάλτσα μανιταριών για χοιρινό
Ιδανική για: χοιρινό ψητό, ρολό, μπριζόλες
Τι χρειάζεσαι:
- Λευκά ή καφέ μανιτάρια
- Κρέμα γάλακτος
- Βούτυρο
- Λίγο σκόρδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πώς τη φτιάχνεις:
Σοτάρεις μανιτάρια σε βούτυρο, προσθέτεις σκόρδο, ρίχνεις την κρέμα γάλακτος και την αφήνεις να δέσει.
Απαλή σάλτσα λεμονιού & βοτάνων για κοτόπουλο
Ιδανική για: κοτόπουλο ψητό, φιλέτο ή γεμιστό
Τι χρειάζεσαι:
- Χυμό λεμονιού
- Ζωμό κοτόπουλου
- Βούτυρο
- Δεντρολίβανο ή θυμάρι
Πώς τη φτιάχνεις:
Ζεσταίνεις ζωμό, προσθέτεις λεμόνι, χαμηλώνεις τη φωτιά και δένεις με λίγο βούτυρο.
Γιορτινή σάλτσα με μήλο & μπαχαρικά για γαλοπούλα
Ιδανική για: γαλοπούλα ψητή ή γεμιστή
Τι χρειάζεσαι:
- Μήλο τριμμένο ή σε μικρά κομμάτια
- Λίγο μέλι
- Κανέλα (ελάχιστη)
- Ζωμό πουλερικών
- Βούτυρο
Πώς τη φτιάχνεις:
Μαγειρεύεις το μήλο με ζωμό, προσθέτεις μέλι και μπαχαρικά, και δένεις στο τέλος.
Σάλτσα λεμονιού & μουστάρδας για αρνί και κατσίκι
Ιδανική για: αρνί και κατσίκι φούρνου
Τι χρειάζεσαι:
- Χυμό λεμονιού
- Μουστάρδα απαλή
- Ζωμό
- Ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο
Πώς τη φτιάχνεις:
Ζεσταίνεις ζωμό, προσθέτεις λεμόνι και μουστάρδα, ανακατεύεις καλά και δένεις ελαφρά.
Commentaires (0)
Il n'y a pas de commentaires pour cet article. Soyez le premier à laisser un message !