Μοσχαρίσιος κιμάς, με πατάτες και πολλά καρυκεύματα.
Υλικά
1 κουταλιά της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά, 80/20
1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
1 πράσινη πιπεριά, χωρίς πυρήνα και ψιλοκομμένη
1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. σκόνη τσίλι
1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
2 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 μεγάλη πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
μαγειρεμένο ρύζι για το σερβίρισμα
ζεστές τορτίγιες για το σερβίρισμα
φρέσκο κόλιανδρο για το σερβίρισμα
φέτες πιπεριάς jalapeño για το σερβίρισμα
Διαδικασία βήμα βήμα
1) Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μαγειρέψτε το μοσχάρι με τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την πιπεριά και τα καρότα μέχρι να ροδίσει το κρέας, περίπου 8 λεπτά.
2) Προσθέστε το αλάτι, τη σκόνη τσίλι, τη ρίγανη, το κύμινο, την κανέλα και τον πελτέ ντομάτας και ανακατέψτε για μισό λεπτό μέχρι να ενσωματωθούν.
3) Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και τις πατάτες και ανακατέψτε. Ανεβάστε τη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να ξεκινήσει να βράζει. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρέψτε μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν και το μείγμα να πήξει, περίπου 20 λεπτά.
4) Σερβίρετε με μαγειρεμένο ρύζι ή ζεστές τορτίγιες, φρέσκο κόλιανδρο και πιπεριές αν αντέχετε τα καυτερά.
Καλή σας όρεξη!
Commentaires (0)
Il n'y a pas de commentaires pour cet article. Soyez le premier à laisser un message !