Κιμάς και πατάτες σε μια κατσαρόλα

Κιμάς και πατάτες σε μια κατσαρόλα

18/11/25Naya Christou0 σχόλια

Οικονομική, εύκολη και χορταστική, συνταγή.   

 

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
450 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 
1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτές
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
1 μεγάλη πατάτα russet, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί cheddar
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμύδια
Τυρί κρέμα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Καυτή σάλτσα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

 

Διαδικασία βήμα βήμα

  1.  Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Μόλις το λάδι αρχίσει να γυαλίζει, προσθέστε το κρέας, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και μαγειρέψτε, διαλύοντας το κρέας με ένα ξύλινο κουτάλι, μέχρι το κρέας να ροδίσει και το κρεμμύδι να μαλακώσει, για 8 έως 10 λεπτά.
  2. Προσθέστε το αλάτι, την πάπρικα, τη ρίγανη, το κρεμμύδι σε σκόνη, τον πελτέ ντομάτας, τη μουστάρδα και τη σάλτσα Worcestershire. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και τις πατάτες και ανακατέψτε. Αυξήστε τη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία και αφήστε το να σιγοβράσει, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά σε μέτρια-χαμηλή, καλύψτε με καπάκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν και το υγρό να εξατμιστεί, περίπου 20 λεπτά. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και πασπαλίστε ομοιόμορφα με το τυρί. Καλύψτε ξανά και αφήστε το να καθίσει μέχρι να λιώσει το τυρί, περίπου 3 έως 4 λεπτά.
  3.  Γαρνίρετε με τα πράσινα κρεμμύδια και σερβίρετε με το τυρί κρέμα και την καυτερή σάλτσα, αν θέλετε. 


Καλή σας όρεξη!

Σχετικά προϊόντα

Περισσότερα άρθρα

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: Τα σχόλια πρέπει να πάρουν έγκριση πριν δημοσιευτούν