Αν αγαπάς το κοτόπουλο, τότε έχεις σίγουρα αναρωτηθεί: να το μαγειρέψω με το δέρμα ή να το αφαιρέσω; Η αλήθεια είναι πως και οι δύο επιλογές έχουν τα υπέρ και τα κατά τους, ειδικά όταν κοιτάζουμε τη διατροφική αξία και – φυσικά – τα λιπαρά. Ας το δούμε πιο αναλυτικά, για να διαλέξεις ό,τι ταιριάζει καλύτερα στη διατροφή και τις γευστικές σου προτιμήσεις.
🍗 Με δέρμα: Τραγανό και γευστικό, αλλά με παραπάνω λιπαρά
Το δέρμα του κοτόπουλου χαρίζει ένταση στη γεύση και μια υπέροχα τραγανή υφή, ειδικά αν μαγειρευτεί σωστά (στο φούρνο ή στο τηγάνι). Περιέχει όμως περισσότερα κορεσμένα και συνολικά λιπαρά – κάτι που καλό είναι να γνωρίζεις αν προσέχεις τη διατροφή σου.
👉 Πόσα παραπάνω;
Ένα ψητό κομμάτι κοτόπουλο με το δέρμα έχει περίπου 40-50% περισσότερα λιπαρά σε σχέση με το ίδιο κομμάτι χωρίς το δέρμα.
🍽 Χωρίς δέρμα: Πιο "ελαφρύ", ιδανικό για δίαιτα και υγιεινή διατροφή
Αν αφαιρέσεις το δέρμα πριν το μαγείρεμα, μειώνεις σημαντικά την πρόσληψη λιπαρών και θερμίδων – χωρίς να στερείσαι τη γεύση, ειδικά αν το μαγειρέψεις σωστά με μυρωδικά, λεμόνι, μουστάρδα ή ντομάτα.
💡 Tip:
Αν αφαιρέσεις το δέρμα μετά το ψήσιμο, έχεις πάρει ήδη μέρος των λιπαρών κατά το μαγείρεμα. Για καλύτερο αποτέλεσμα, αφαίρεσε το πριν μπει στον φούρνο ή την κατσαρόλα.
🧑🍳 Μείνε συντονισμένος στο blog του Siakos.gr για ακόμη περισσότερους οδηγούς και tips μαγειρικής που κάνουν τη διαφορά στο καθημερινό τραπέζι!
Comments (0)
There are no comments for this article. Be the first one to leave a message!