Τάκος με κοτόπουλο

Τάκος με κοτόπουλο

Aug 14, 2025Naya Christou0 comments

Εμπνευσμένη από την πλούσια κουλτούρα του street food του Μεξικού, η εύκολη συνταγή μας για τάκος με κοτόπουλο είναι εδώ για να σας ενθουσιάσει.

 

Υλικά

Για το κοτόπουλο:

  • ¼ φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι (από 1 πορτοκάλι)
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ (από 1 λάιμ)
  • 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη τσίλι 
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 κιλό κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και χωρίς δέρμα


Για τη σαλάτα μάνγκο:

  • 2 μάνγκο, κομμένα σε κύβους
  • ½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο
  • ½ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ (από 2 λάιμ)
  • Αλάτι, όσο προτιμάτε


Για το σερβίρισμα:

  • 18 τορτίγιες καλαμποκιού ή αλευριού (12 εκ.), ζεσταμένες
  • 2 αβοκάντο, χωρίς κουκούτσι και κομμένες σε φέτες
  • 2 λάιμ, κομμένα σε φέτες (προαιρετικά)

 



Διαδικασία βήμα βήμα

 

1. Ετοιμάστε το κοτόπουλο. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λάιμ, το σκόρδο, το τσίλι σε σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε τα μπούτια κοτόπουλου και ανακατέψτε για να καλυφθούν καλά. Καλύψτε και αφήστε να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή μέχρι και όλη τη νύχτα.


2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 °C με τη σχάρα στη μεσαία θέση. Καλύψτε ένα ταψί με χείλος με αλουμινόχαρτο. Τοποθετήστε μια μεταλλική σχάρα ψύξης μέσα στο ταψί. Τοποθετήστε το μαριναρισμένο κοτόπουλο στη σχάρα ψύξης και ψήστε το κοτόπουλο για περίπου 15 λεπτά, ρυθμίστε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία και ψήστε για 5 λεπτά ή μέχρι να καεί και η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 75 °C σε ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης.


3. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής, αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και στη συνέχεια κόψτε το σε λεπτές φέτες.

4. Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη σάλτσα. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα μάνγκο, το κόκκινο κρεμμύδι, το λάχανο, τον κόλιανδρο, το χυμό λάιμ και το αλάτι.

5. Μοιράστε το κοτόπουλο ομοιόμορφα στις τορτίγιες. Προσθέστε τη σαλάτα και τα αβοκάντο. Σερβίρετε τα τάκος με φέτες λάιμ για να τα στίξετε, αν θέλετε.



Καλή σας όρεξη!

 

More articles

Comments (0)

There are no comments for this article. Be the first one to leave a message!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published