Το τέλειο ψήσιμο της μπριζόλας

Το τέλειο ψήσιμο της μπριζόλας

Jun 07, 2024Naya Christou0 comments

Ένας οδηγούς για νέους ψήστες

Καλοκαιράκι, βεράντα και μπριζόλες στη σχάρα. Τι καλύτερο; Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε φίλους και οικογένεια με μια τέλεια ψημένη μπριζόλα, τότε είστε στο σωστό μέρος. Ακολουθώντας μερικά απλά βήματα και συμβουλές, θα γίνετε ο μάστερ στο ψήσιμο.

  1. Επιλογή του κρέατος

Πριν φτάσουμε στο ψήσιμο, πρέπει να διαλέξουμε την κατάλληλη μπριζόλα. Στο siakos.gr, θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία από ποιοτικά κομμάτια. Για τους αρχάριους, προτείνουμε τη μοσχαρίσια ribeye ή τη χοιρινή μπριζόλα. Και οι δύο έχουν αρκετό λίπος για να παραμείνουν ζουμερές στο ψήσιμο.

  1. Προετοιμασία 

Η προετοιμασία είναι το μυστικό. Βγάλτε την μπριζόλα από το ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το ψήσιμο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό βοηθά στο ομοιόμορφο ψήσιμο. Αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα και αν θέλετε προσθέστε λίγο ελαιόλαδο. 

  1. Η σωστή σχάρα

Η θερμοκρασία της σχάρας είναι πολύ σημαντική. Ζεστάνετε τη σχάρα σας σε υψηλή θερμοκρασία. Εάν χρησιμοποιείτε κάρβουνο, βεβαιωθείτε ότι τα κάρβουνα είναι καυτά και έχουν μια ωραία στρώση από κάτω. Για την τέλεια μπριζόλα, χρειαζόμαστε υψηλή θερμοκρασία για να δημιουργήσουμε μια ωραία κρούστα.

  1. Χρόνος και υπομονή

Τοποθετήστε την μπριζόλα στη σχάρα και αφήστε τη να ψηθεί χωρίς να την κουνήσετε για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά για μέτρια ψημένη. Θυμηθείτε, δε γυρνάμε την μπριζόλα συνέχεια. Θέλουμε να δημιουργήσουμε αυτήν την υπέροχη κρούστα.

  1. Εσωτερική θερμοκρασία

Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο κρέατος για να ελέγξετε την εσωτερική θερμοκρασία της μπριζόλας. Για μέτρια ψημένη μπριζόλα, η θερμοκρασία πρέπει να είναι γύρω στους 60°C. Αν την προτιμάτε πιο καλοψημένη, αφήστε τη λίγο παραπάνω.

  1. Χρόνος ξεκούρασης

Μη βιάζεστε να κόψετε την μπριζόλα μόλις τη βγάλετε από τη σχάρα. Αφήστε τη να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Αυτό επιτρέπει στους χυμούς να διανεμηθούν ομοιόμορφα και η μπριζόλα να παραμείνει ζουμερή.

Τώρα που έχετε όλες τις συμβουλές, τι περιμένετε; Ανάψτε τη σχάρα και καλέστε τους φίλους σας. Καλή όρεξη και καλό ψήσιμο!

More articles

Comments (0)

There are no comments for this article. Be the first one to leave a message!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published