Κανελόνια με μοσχαρίσιο κιμά 

Κανελόνια με μοσχαρίσιο κιμά 

Jan 26, 2024Naya Christou0 σχόλια

Μια πλούσια και χορταστική συνταγή 

 

Υλικά

 
1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 

4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 

660 γραμμάρια ντοματοπολτό με βασιλικό 

1 μεγάλη πρέζα ζάχαρη 

400 γραμμάρια κανελόνια 

 

Για την επάνω στρώση 

 

50 γραμμάρια βούτυρο 

50 γραμμάρια αλεύρι απλό 

600ml πλήρες γάλα 

140 γραμμάρια μαλακό τυρί με σκόρδο και μυρωδικά 

140 γραμμάρια παρμεζάνα, τριμμένη 

 

Διαδικασία βήμα βήμα 

 

Για τη γέμιση 

Τηγανίστε τον κιμά σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, θρυμματίζοντας τον με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει - περίπου 10 λεπτά. 

Αφαιρέστε το και αφήστε το στην άκρη. 

Προσθέστε το λάδι και μαγειρέψτε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. 

Προσθέστε το σκόρδο για 1 λεπτό ακόμα και ρίξτε μέσα το μοσχαρίσιο κρέας, 1½ βάζο από τον τοματοπολτό και τη ζάχαρη.  

Σιγοβράζετε για 20 λεπτά, ενώ φτιάχνετε τη λευκή σάλτσα. 

 

Για τη λευκή σάλτσα 

Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι.  

Όταν αφρίσει, ανακατεύουμε το αλεύρι για 1 λεπτό.  

Προσθέτετε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να πετύχετε μια σάλτσα χωρίς σβώλους, και στη συνέχεια το αφήνετε να φουσκώσει για 2 λεπτά ανακατεύοντας.  

Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε το μαλακό τυρί με τα καρυκεύματα μέχρι να διαλυθεί.  

Αφήνετε στην άκρη, σκεπασμένη με μεμβράνη για να μη σχηματιστεί πέτσα. 

 

Για τη συναρμολόγηση 

Ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας στη βάση 2-3 μεγάλων ταψιών. 

Βάλτε το μοσχαρίσιο κρέας με ένα κουταλάκι του γλυκού μέσα στα κανελόνια και τοποθετήστε τα πάνω από τη σάλτσα. 

Περιχύστε με τη λευκή σάλτσα και πασπαλίστε με παρμεζάνα.  

Ζεστάνετε το φούρνο στους 200C/180C στον αέρα και ψήστε τα για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να χρυσίσει η επικάλυψη. 

 

Καλή όρεξη! 

Περισσότερα άρθρα

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: Τα σχόλια πρέπει να πάρουν έγκριση πριν δημοσιευτούν