Ένα γρήγορο και απολαυστικό γεύμα.
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
½ φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
⅓ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
3 κιλά μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Διαδικασία βήμα βήμα
1) Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατέψτε το κορν φλάουρ με 1 φλιτζάνι κρύο νερό. Χτυπήστε με το σύρμα την καστανή ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το τζίντζερ και τη σκόνη σκόρδου. Αφήστε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι η σάλτσα να πήξει αρκετά, περίπου 4 λεπτά. Κρατήστε περίπου ⅓ φλιτζάνι από τη σάλτσα για το σερβίρισμα.
2) Σκουπίστε το κοτόπουλο με μια χαρτοπετσέτα και αλατίστε το παντού. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το κοτόπουλο με την υπόλοιπη σάλτσα τεριγιάκι και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί καλά.
3) Προθερμάνετε τη σχάρα σε υψηλή θερμοκρασία. Μεταφέρετε το κοτόπουλο στη σχάρα. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή, καλύψτε τη σχάρα και ψήστε για 5 λεπτά ή μέχρι να εμφανιστούν σημάδια από κάρβουνο. Αναποδογυρίστε το, περιχύστε το με την υπόλοιπη σάλτσα που έχει μείνει στο μπολ και ψήστε, γυρίζοντας και περιχύνοντας το περιστασιακά, για 7 έως 8 λεπτά ακόμα.
4) Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και περιχύστε το με τη σάλτσα που κρατήσατε. Αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 5 λεπτά πριν το σερβίρισμα.
*Μπορείτε να το συνδυάσετε με ρύζι και ψητά λαχανικά
Καλή σας όρεξη!
Σχόλια (0)
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!