Ιδανική για τα καλοκαιρινά σάντουιτς
Υλικά
- 2 κιλά Μοσχαρίσια μπριζόλα χωρίς κόκκαλο ή Flank steak, σε πολύ λεπτές φέτες
- 1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ½ κιλό μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα
- 3 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά, σε λεπτές φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά, σε λεπτές φέτες
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή και λιγότερες ανάλογα τις προτιμήσεις
- 2 φλιτζάνια μοτσαρέλα σε κομματάκια
- ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες (προαιρετικά)
- 6 ψωμάκια μακρόστενα, φρυγανισμένα (προαιρετικά)
Διαδικασία βήμα βήμα
- Αλατοπιπερώνετε την μπριζόλα παντού με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι.
- Ζεσταίνετε ένα μέτριο, κατάλληλο για φούρνο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτετε τα μανιτάρια στο στεγνό τηγάνι. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά.
- Αυξήστε τη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Όταν το λάδι γυαλίσει, προσθέστε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα κρεμμύδια και οι πιπεριές να αρχίσουν να μαλακώνουν, 3-5 λεπτά. Μεταφέρετε τα λαχανικά σε ένα πιάτο.
- Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Μόλις γυαλίσει το λάδι, προσθέστε την μπριζόλα σε μικρές δόσεις, μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να ροδίσει, μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
- Επαναλάβετε με την υπόλοιπη μπριζόλα.
- Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια, προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1 λεπτό ακόμα.
- Επιστρέψτε τα λαχανικά και την μπριζόλα, μαζί με τους χυμούς που έχουν συγκεντρωθεί, πίσω στο τηγάνι και ανακατέψτε για να συνδυαστούν.
- Καλύψτε ομοιόμορφα με μοτσαρέλα και παρμεζάνα.
- Ανάψτε το γκριλ με μια σχάρα στη μεσαία θέση. Τοποθετήστε το τηγάνι στο φούρνο και ψήστε μέχρι το τυρί να λιώσει και να φουσκώσει. Πασπαλίζετε με φρέσκα κρεμμυδάκια, αν τα προτιμάται.
- Σερβίρετε τη γέμιση ζεστή, μοιρασμένη ανάμεσα στα ψωμάκια, ή ακόμη μπορείτε να τη συνοδέψετε με πατάτες τηγανιτές.
Καλή όρεξη!
Σχόλια (0)
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!