Σαλάτα ζυμαρικών με χειροποίητο λουκάνικο

Σαλάτα ζυμαρικών με χειροποίητο λουκάνικο

Oct 10, 2024Naya Christou0 σχόλια

Με μεσογειακές γεύσεις και ένα κρεμώδες ντρέσινγκ γιαουρτιού.

 

Υλικά

  • 350 γραμμάρια (πλήρως μαγειρεμένο) χειροποίητο λουκάνικο (κοτόπουλο ή χοιρινό), κομμένο σε φέτες 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο θυμάρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κιλό ξηρά ζυμαρικά της επιλογής σας, μαγειρεμένα και κρυωμένα (πένες, βίδες, κοφτό μακαρονάκι)
  • 1 φλιτζάνι ανάμεικτες ελιές, χωρίς κουκούτσι και κομμένες στη μέση
  • ⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό 
  • ¼ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια θρυμματισμένη φέτα
  • περίπου 350 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζάνι αγγούρια σε κύβους (περίπου 1 μικρό αγγούρι)

 

Για τη σάλτσα

  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • ½ φλιτζάνι μαγιονέζα
  • ¼ φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, τριμμένη, συν περισσότερο για γεύση
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού (από 1 λεμόνι)
  • 1½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο άνηθο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Διαδικασία βήμα βήμα

  1.  Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το θυμάρι, το σκόρδο, το κύμινο, τη ρίγανη, το πιπέρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Προσθέστε το λουκάνικο και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί πλήρως.
  2.  Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το λουκάνικο σε μία στρώση και μαγειρέψτε το μέχρι να ροδίσει, 3 έως 4 λεπτά ανά πλευρά. Επιστρέψτε το λουκάνικο στο μεγάλο μπολ.
  3.  Εν τω μεταξύ, φτιάξτε το ντρέσινγκ. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  4.  Προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, τις ελιές, τον μαϊντανό, το κόκκινο κρεμμύδι, τη φέτα, τις ντομάτες και τα αγγούρια στο μπολ με το λουκάνικο και ανακατέψτε τα. Περιχύστε το ντρέσινγκ πάνω από το μείγμα ζυμαρικών και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί πλήρως.
  5.  Καλύψτε και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το σερβίρισμα.

 

Καλή όρεξη!

Περισσότερα άρθρα

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: Τα σχόλια πρέπει να πάρουν έγκριση πριν δημοσιευτούν