Η μπριζόλα είναι από μόνη της ένα “πρωταγωνιστικό” πιάτο. Αλλά όταν τη συνοδεύεις σωστά, το τραπέζι σου απογειώνεται. Δεν χρειάζεσαι πολλά – απλώς τα σωστά 3 πράγματα: μια σάλτσα που να δένει, λαχανικά που να δίνουν αντίθεση και ένα αρωματικό που να λιώνει πάνω στο κρέας.
1. Γρήγορη σάλτσα μουστάρδας-μελιού με γιαούρτι
Ένα πιο δροσερό και ελαφρύ συνοδευτικό που πάει τέλεια με ζεστή μπριζόλα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Υλικά:
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
- Λίγος χυμός λεμονιού
- Πιπέρι & αλάτι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν κρεμώδη και απαλά. Μπορείς να τη σερβίρεις δίπλα ή να την απλώσεις πάνω από τη μπριζόλα.
2. Ψητά λαχανικά στο φούρνο ή το τηγάνι
Δεν υπάρχει τίποτα πιο απλό και νόστιμο!
Ιδέες:
- Πιπεριές πολύχρωμες
- Κολοκυθάκι
- Κρεμμύδι
- Μανιτάρια
Ρίξε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη και ψήσε σε δυνατό φούρνο ή σε αντικολλητικό τηγάνι για 15–20 λεπτά.
3. Αρωματικό βούτυρο με σκόρδο και μυρωδικά
Το πιο εντυπωσιακό trick για να λιώσει απευθείας πάνω στην μπριζόλα όταν τη βγάλεις απ’ το τηγάνι ή το grill.
Σπιτικό βούτυρο:
- 50γρ βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο (πολτοποιημένη)
- 1 κ.γ. μαϊντανός
- Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικό)
Φτιάξε το, τύλιξέ το σε μεμβράνη σαν ρολό και κόψε ένα κομματάκι να το βάλεις πάνω στην καυτή μπριζόλα σου.
Εναλλακτικές ελληνικές επιλογές:
- Χόρτα βραστά με λεμόνι
- Πατάτες φούρνου με ρίγανη και χοντρό αλάτι
- Σαλάτα χωριάτικη με φέτα
Η μπριζόλα χρειάζεται το κατάλληλο «ντεκόρ» στο πιάτο για να δείξει την αξία της. Με αυτά τα 3 συνοδευτικά το τραπέζι σου αποκτά χαρακτήρα, γεύση και οικογενειακή θαλπωρή.
Σχόλια (0)
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!