Γεμιστό στήθος κοτόπουλου

Γεμιστό στήθος κοτόπουλου

Feb 16, 2024Naya Christou0 σχόλια

Υλικά 

4 μεγάλα στήθη κοτόπουλου περίπου 2 κιλά 

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 

2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο 

2 φλιτζάνια σπανάκι, χοντροκομμένο 

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 

120 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου 

¾ του φλιτζανιού τριμμένη μοτσαρέλα 

¼ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, χοντροκομμένες 

¼ φλιτζάνι πέστο βασιλικού 

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικά) 

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για το σερβίρισμα 


Σημείωση:
Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήστε οδοντογλυφίδες, για να στερεώσετε τη γέμιση μέσα στην τσέπη του κοτόπουλου.
 

 

Διαδικασία βήμα βήμα: 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 190° C με μια σχάρα στη μεσαία θέση. 
  • Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής. Σκουπίστε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας, για να πάρετε την περιττή υγρασία 
  • Χρησιμοποιώντας ένα μικρό μαχαίρι, κόψτε προσεκτικά μια σχισμή 7 εκατοστών στο πλάι κάθε στήθους κοτόπουλου, κουνώντας το μαχαίρι μπρος-πίσω για να δημιουργήσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη τσέπη χωρίς να κόψετε όλο το κοτόπουλο. 
  • Αλατίστε το κοτόπουλο εσωτερικά και εξωτερικά. 
  • Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μαντεμένιο ή πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. 
  • Μόλις γυαλίσει το λάδι, προσθέστε το σπανάκι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, περίπου 4 λεπτά. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακατέψτε το τυρί κρέμα, τη μοτσαρέλα, τις λιαστές ντομάτες και 2 κουταλιές της σούπας πέστο. 
  • Γεμίστε προσεκτικά τη γέμιση τις τσέπες του στήθους κοτόπουλου, μοιράζοντας την ομοιόμορφα. 
  • Ζεσταίνετε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. 
  • Προσθέστε το κοτόπουλο και ψήστε το μέχρι να ροδίσει, 3-4 λεπτά ανά πλευρά. 
  • Μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο (ή μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα ταψί) και ψήστε για 16-18 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί. 
  • Μοιράστε το κοτόπουλο σε 4 πιάτα, ρίξτε το με το υπόλοιπο πέστο, πασπαλίστε με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. 



 
Καλή όρεξη! 

Περισσότερα άρθρα

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: Τα σχόλια πρέπει να πάρουν έγκριση πριν δημοσιευτούν