Οι περισσότεροι από εμάς δεν αγοράζουν την ποσότητα του κρέατος που θέλουν να μαγειρέψουν κάθε φορά, αλλά, σχεδόν πάντα, αγοράζουν περισσότερο, με σκοπό να το αποθηκεύσουν για την επόμενη φορά που θα μαγειρέψουν κρέας ξανά. Πόσοι από εσάς δεν αγοράζετε κιμά, ετοιμάζετε τα μπιφτέκια και τα αποθηκεύετε στην κατάψυξη; Ή οποιοδήποτε άλλο είδος κρέατος; Ωστόσο, ένα λάθος κατά την αποθήκευση του στην κατάψυξη, μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες.
Ας δούμε, όμως, πως θα το αποθηκεύσουμε για να αποφύγουμε τις συνέπειες αυτές:
Το πρώτο και το σημαντικότερο που πρέπει να προσέξουμε κατά την αποθήκευση του κρέατος στην κατάψυξη είναι ο τρόπος που θα αποθηκευτεί να ελαχιστοποιεί την έκθεση στον αέρα και την υγρασία της κατάψυξης.
ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ: Τα τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και έπειτα τα τοποθετούμε σε σακούλα τροφίμων.
ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ: Αφού έχουμε ετοιμάσει τα μπιφτέκια μας, τα τυλίγουμε ένα ένα σε μεμβράνη και τα τοποθετούμε σε σακούλα τροφίμων. Μια άλλη εναλλακτική είναι να τα τυλίξουμε ένα ένα με αλουμινόχαρτο.
ΚΙΜΑΣ: Αφού χωρίσουμε τον κιμά σε μερίδες περίπου 4 ατόμων, τυλίγουμε την κάθε μερίδα με μεμβράνη πιέζοντας τη να γίνει πλακέ. Έπειτα την τυλίγουμε μέσα σε αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ / ΠΑΪΔΑΚΙΑ: Χωρίς να τα πλύνουμε, τυλίγουμε σε ένα ένα το κόκαλο τους με αλουμινόχαρτο, ώστε να μη σχιστεί η μεμβράνη ή η σακούλα που θα τα αποθηκεύσουμε, με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί το κρέας. Μετά, τα τυλίγουμε ένα ένα πάλι σε διάφανη μεμβράνη ή τα τοποθετούμε σε σακουλάκια τροφίμων.
ΜΕΡΙΔΕΣ: Με ένα μαχαίρι απομακρύνουμε μεμβράνες, νεύρα και περιττό ορατό λίπος από τις μερίδες, τυλίγουμε την καθεμιά σε μεμβράνη και έπειτα σε αλουμινόχαρτο και τις αποθηκεύουμε στην κατάψυξη. Έτσι, μπορούμε να ξεπαγώσουμε ακριβώς όσες μερίδες χρειαζόμαστε.
Σχόλια (0)
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!