Είναι το μοσχαρίσιο συκώτι ένα "superfood";

Είναι το μοσχαρίσιο συκώτι ένα "superfood";

Mar 17, 2023siakos. gr0 σχόλια
Παρόλο που δεν είναι πολλά εκείνα τα τρόφιμα που μπορούν να χαρακτηριστούν ως superfoods, το μοσχαρίσιο συκώτι είναι ένα από αυτά. Δυστυχώς, το συκώτι δεν είναι τόσο δημοφιλές και θα έλεγε κανείς πως είναι ένα παρεξηγημένο κομμάτι του μοσχαριού. Ωστόσο, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα και χαμηλό σε θερμίδες.

Ας δούμε, όμως, τι μας προσφέρει το μοσχαρίσιο συκώτι:

Πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας: πάνω από το ¼ του μοσχαρίσιου συκωτιού αποτελείται από πρωτεΐνες. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για τη κατασκευή αλλά και την επισκευή των κυττάρων και για την μετατροπή των τροφίμων σε ενέργεια. Επιπροσθέτως, ενισχύει το μεταβολικό ρυθμό, βοηθώντας στην απώλεια βάρους, και βοηθάει στην ανάπτυξη των μυών.

Βιταμίνη B12: παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων και του DNA. Είναι ιδιαίτερα σημαντική στην φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Βιταμίνη Α: έχει αντιοξειδωτική δράση και είναι απαραίτητη για την υγεία των ματιών, των οστών, του δέρματος και των μαλλιών. Βοηθά επίσης όργανα όπως η καρδιά και τα νεφρά να λειτουργούν σωστά.

Σίδηρος: είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη και την οξυγόνωση του οργανισμού. Ο σίδηρος από το μοσχαρίσιο συκώτι απορροφάται πολύ πιο εύκολα από το σώμα σε σχέση με άλλα τρόφιμα.

Χαλκός: λειτουργεί ως κλειδί για την ενεργοποίηση ενός αριθμού ενζύμων, τα οποία, με τη σειρά τους, συμβάλλουν στη ρύθμιση της παραγωγής ενέργειας, του μεταβολισμού του σιδήρου και της λειτουργίας του εγκεφάλου.

Φολικό οξύ (B9): είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των κυττάρων.

Ριβοφλαβίνη (B2): είναι σημαντική για την ορθή λειτουργία των κυττάρων και για την μετατροπή των τροφίμων σε ενέργεια.

Χολίνη: είναι σημαντική για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και τη φυσιολογική λειτουργία του ήπατος.

Συμπεριλάβετε το μοσχαρίσιο συκώτι στη διατροφή σας! Κάνει καλό!

Περισσότερα άρθρα

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: Τα σχόλια πρέπει να πάρουν έγκριση πριν δημοσιευτούν