Κοτόπουλο Caprese

Κοτόπουλο Caprese

Jul 12, 2024Naya Christou0 σχόλια

Κοτόπουλο, ζουμερές ντομάτες, αρωματικό πέστο και λιωμένη μοτσαρέλα.


Υλικά

  • ¼ φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζάνι βαλσάμικο ξύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ιταλικό καρύκευμα
  • 4 φιλέτα κοτόπουλου (περίπου 1½ κιλό)
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες ή κομμένες σε κομματάκια
  • ¼ φλιτζάνι πέστο, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
  • 230 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε 8 κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι, ζεσταμένο



Διαδικασία βήμα-βήμα:


  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο, βαλσάμικο, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ιταλικό καρύκευμα. 
  2. Μεταφέρετε ¼ φλιτζανιού από τη μαρινάδα σε ένα μεσαίο μπολ. 
  3. Προσθέστε το κοτόπουλο στο μεγάλο μπολ με τη μαρινάδα και ανακατέψτε το. Προσθέστε τις ντομάτες στο μεσαίο μπολ και ανακατέψτε για να καλυφθούν με τη μαρινάδα. 
  4. Μαρινάρετε το κοτόπουλο και τις ντομάτες στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή μέχρι 1 ώρα.
  5. Ζεσταίνετε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις γυαλίσει το λάδι, προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρέψτε το μέχρι να ροδίσει, 3-4 λεπτά ανά πλευρά.
  6. Χαμηλώστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και αλείψτε τις κορυφές του κοτόπουλου με πέστο. 
  7. Καλύψτε κάθε στήθος με 2 φέτες μοτσαρέλα, σκεπάστε και μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και η εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου να φτάσει τους 70°C με ένα θερμόμετρο.
  8. Μοιράστε το κοτόπουλο σε 4 πιάτα, προσθέστε τις μαριναρισμένες ντομάτες και περιχύστε με το μέλι. Σερβίρετε με το υπόλοιπο πέστο στο πλάι, αν θέλετε.

Καλή όρεξη!



Περισσότερα άρθρα

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: Τα σχόλια πρέπει να πάρουν έγκριση πριν δημοσιευτούν