Μοσχάρι Stroganoff

Μοσχάρι Stroganoff

10/10/25Naya Christou0 σχόλια

Θα το λατρέψει όλη η οικογένεια.

Υλικά


700 γραμμάρια μοσχαρίσια σπάλα, κομμένη σε πλάγιες φέτες πάχους 0,6 εκ.

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, χωρισμένα σε δύο δόσεις

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

1 μεσαίο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

450 γραμμάρια λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

¼ φλιτζάνι αλεύρι

2 φλιτζάνια ζωμός βοδινού

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire

½ φλιτζάνι ξινή κρέμα

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Ντιζόν

Μαγειρεμένα ζυμαρικά ή πουρές πατάτας, για σερβίρισμα

Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για σερβίρισμα (προαιρετικά)


Διαδικασία βήμα βήμα

Αλατίστε τα κομμάτια του κρέατος με 1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε το κρέας σε μικρές μερίδες και μαγειρέψτε το, χωρίς να το ανακατεύετε, μέχρι να ροδίσει, 1 έως 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρετε το σε ένα πιάτο. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κρέας, προσθέτοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο, όπως χρειάζεται.

 Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια. Προσθέστε το βούτυρο στην ίδια κατσαρόλα. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να αρχίσουν να ροδίζουν τα μανιτάρια, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να πάρει άρωμα, για 1 ακόμη λεπτό.

 Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό. Ρίξτε σιγά-σιγά το ζωμό βοδινού και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Προσθέστε το θυμάρι, το υπόλοιπο ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράστε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τη σάλτσα Worcestershire, την ξινή κρέμα και τη μουστάρδα Dijon και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει. Επιστρέψτε το κρέας στο τηγάνι και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί πλήρως.

 Σερβίρετε με ζυμαρικά της επιλογής σας ή πουρέ πατάτας και πασπαλίστε με μαϊντανό, αν θέλετε. 


Καλή σας όρεξη!

 

Περισσότερα άρθρα

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: Τα σχόλια πρέπει να πάρουν έγκριση πριν δημοσιευτούν