Χοιρινές μπριζόλες σε σάλτσα ντομάτας

Χοιρινές μπριζόλες σε σάλτσα ντομάτας

Jul 26, 2024Naya Christou0 σχόλια

Ζουμερές μπριζόλες με φρέσκο βασιλικό.

Υλικά

 

  • 1 κουταλιά της σούπας αλατισμένο βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλα (περίπου 1 κιλό)
  • 1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα θρυμματισμένες ντομάτες
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
  • ⅓ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για το σερβίρισμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο
  • 4 φλιτζάνια μαγειρεμένα ζυμαρικά, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)


  • Διαδικασία βήμα-βήμα:


    1. Ζεσταίνετε το βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. 
    2. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε τα κρεμμύδια. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να καραμελώσουν, 40-50 λεπτά.
    3. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. 
    4. Σκουπίστε τις χοιρινές μπριζόλες με χαρτί κουζίνας. Αλατίστε παντού με το αλάτι. Μόλις γυαλίσει το λάδι, προσθέστε τις χοιρινές μπριζόλες και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, 3-4 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε το χοιρινό σε ένα πιάτο.
    5. Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Μόλις γυαλίσει το λάδι, προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε το μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 30 δευτερόλεπτα.
    6. Ανακατέψτε τις ντομάτες, το πιπέρι, τον βασιλικό, την παρμεζάνα, τη ζάχαρη και το ξύδι και αφήστε τα να σιγοβράσουν.
    7. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μειωθεί ελαφρώς, περίπου 5 λεπτά.
    8. Επιστρέψτε το χοιρινό κρέας στο τηγάνι με τη σάλτσα.
    9. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή, σκεπάστε και σιγοβράστε για 15-20 λεπτά ή μέχρι το χοιρινό κρέας να μαλακώσει και να ψηθεί.
    10. Σερβίρετε το κρέας και τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά, αν θέλετε.
    11. Προσθέστε καραμελωμένα κρεμμύδια, βασιλικό και παρμεζάνα.


    Καλή όρεξη!

    Περισσότερα άρθρα

    Σχόλια (0)

    Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Σημείωση: Τα σχόλια πρέπει να πάρουν έγκριση πριν δημοσιευτούν