Ζουμερές μπριζόλες με φρέσκο βασιλικό.
Υλικά
Διαδικασία βήμα-βήμα:
- Ζεσταίνετε το βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε τα κρεμμύδια. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να καραμελώσουν, 40-50 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Σκουπίστε τις χοιρινές μπριζόλες με χαρτί κουζίνας. Αλατίστε παντού με το αλάτι. Μόλις γυαλίσει το λάδι, προσθέστε τις χοιρινές μπριζόλες και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, 3-4 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε το χοιρινό σε ένα πιάτο.
- Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Μόλις γυαλίσει το λάδι, προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε το μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 30 δευτερόλεπτα.
- Ανακατέψτε τις ντομάτες, το πιπέρι, τον βασιλικό, την παρμεζάνα, τη ζάχαρη και το ξύδι και αφήστε τα να σιγοβράσουν.
- Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μειωθεί ελαφρώς, περίπου 5 λεπτά.
- Επιστρέψτε το χοιρινό κρέας στο τηγάνι με τη σάλτσα.
- Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή, σκεπάστε και σιγοβράστε για 15-20 λεπτά ή μέχρι το χοιρινό κρέας να μαλακώσει και να ψηθεί.
- Σερβίρετε το κρέας και τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά, αν θέλετε.
- Προσθέστε καραμελωμένα κρεμμύδια, βασιλικό και παρμεζάνα.
Καλή όρεξη!
Σχόλια (0)
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!