Fajitas με κοτόπουλο

Fajitas με κοτόπουλο

Sep 13, 2024Naya Christou0 σχόλια

Ζουμερό στήθους κοτόπουλου και πολλά λαχανικά, ένα γρήγορο, εύκολο γεύμα που θα αρέσει σε όλους.

Υλικά

  • 2 κιλά στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένο σε λωρίδες 2 εκατοστών

  • 1 κονσέρβα θρυμματισμένου ανανά

  • ½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ

  • ¼ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ (από 2 λάιμ)

  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • 3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο

  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι

  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  • ½ jalapeño, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένο (προαιρετικό, αν σας αρέσουν τα καυτερά)

  • 2 κουταλιές της σούπας Worcestershire sauce

  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα κόλιαντρου

  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

  • 4 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

  • 1 πράσινη πιπεριά, σε λεπτές φέτες

  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε λεπτές φέτες

  • 1 κίτρινη πιπεριά, σε λεπτές φέτες

  • 12 τορτίγιες καλαμποκιού ή αλευριού, προθερμασμένες (προαιρετικά)

 

Διαδικασία βήμα βήμα

 

  1. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τον ανανά, το ξύσμα λάιμ, το χυμό λάιμ, το σκόρδο, το ξύδι, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, το αλάτι, το jalapeño, το Worcestershire, το κόλιανδρο και το ¼ του κρεμμυδιού σε φέτες. 
  2. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαρινάρετε το για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου ή μέχρι 4 ώρες σκεπασμένο στο ψυγείο.
  3.  Ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις γυαλίσει το λάδι, δουλεύοντας σε παρτίδες, προσθέστε το κοτόπουλο σε μία στρώση και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ψηθεί, περίπου 15 λεπτά.
  4.  Προσθέστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι στο τηγάνι και αυξήστε τη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις το λάδι καπνίσει, προσθέστε τις πιπεριές και το υπόλοιπο κρεμμύδι μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. 
  5. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακατέψτε το να συνδυαστεί με τις κόκκινες, πράσινες και κίτρινες πιπεριές και τα κρεμμύδια.
  6.  Σερβίρετε τη γέμιση μέσα στις τορτίγιες με φέτες λάιμ, κόλιανδρο και αβοκάντο αν θέλετε.

 

Καλή όρεξη!

Περισσότερα άρθρα

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: Τα σχόλια πρέπει να πάρουν έγκριση πριν δημοσιευτούν