Πόσοι από εσάς δεν έχετε συνδέσει το καλοκαίρι με τη μυρωδιά των φρεσκοτηγανισμένων κεφτέδων; Είναι γεγονός πως, παρόλο που οι κεφτέδες είναι all time classic μεζές, το καλοκαίρι έχουν άλλη χάρη, ειδικά όταν τους απολαμβάνουμε στην παραλία μετά τη βουτιά μας!
Ας δούμε, όμως, μερικά tips για τους πιο νόστιμους κεφτέδες του καλοκαιριού:
Επιλέγουμε μοσχαρίσιο κιμά, καθώς είναι η κλασική επιλογή για κεφτεδάκια εξαιτίας της “λεπτής” μυρωδιάς του
Ο κιμάς που θα επιλέξουμε δεν πρέπει να είναι τελείως απολιπωμένος
Επιλέγουμε κιμά, ανάλογα με το πόσο λιπαρός θέλουμε να είναι, από λάπα, ελιά, σπάλα, καπάκι ή από το μπούτι
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει 2 φορές τον κιμά στη μηχανή
Όσο περισσότερο τους ζυμώσουμε, τόσο πιο αφράτοι γίνονται
Αφήνουμε τον κιμά να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά και πάνω, καθώς έτσι δένουν τα αρώματα και οι γεύσεις, το κρέας μαρινάρεται και σφίγγει όσο χρειάζεται για να μη διαλυθεί μετά στο τηγάνι. Επιπλέον, το μείγμα του κιμά πρέπει να είναι παγωμένο από το ψυγείο, ώστε να μην τραβήξουν
τα κεφτεδάκια λάδι
Πλάθουμε κεφτέδες μέτριους, ούτε μικρούς, ούτε, όμως, και μεγάλους
Τους τηγανίζουμε πάντα αλευρωμένους, αφού το αλεύρι δημιουργεί µια προστατευτική κρούστα γύρω από τον κεφτέ, διατηρώντας τον ζουμερό και αφράτο εσωτερικά
Αν θέλουμε να βγάλουν το άρωμα του δυόσμου, πρέπει να βάλουμε έκτος από τον φρέσκο και ξερό δυόσμο
Σχόλια (0)
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!