Μια απλή, γρήγορη συνταγή για μεγάλους και παιδιά.
Υλικά
450 γρ. κιμάς βοδινού
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού ιταλικά μπαχαρικά
½ κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 φλιτζάνια ζωμός βοδινού, ζωμός κοτόπουλου ή ζεστό νερό (προτιμούμε ένα μείγμα ζωμού βοδινού και κοτόπουλου)
1½ φλιτζάνι γάλα
250 γρ. μακαρόνια
250 γρ. φρεσκοτριμμένο τυρί τσένταρ (περίπου 2 φλιτζάνια)
Ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία βήμα βήμα
Ζεστάνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε το κρέας και μαγειρέψτε το, σπάζοντάς το με ένα ξύλινο κουτάλι, μέχρι να ροδίσει, για περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρετε το κρέας σε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ για να στραγγίξει το λίπος.
Επιστρέψτε το κρέας στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε την τοματοπολτό, το σκόρδο σε σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη, τα ιταλικά καρυκεύματα, το τσίλι σε σκόνη, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι στο ροδισμένο κρέας. Προσθέστε το βούτυρο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει, για περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το αλεύρι μέχρι να αναμειχθεί καλά, για περίπου 1 λεπτό ακόμα.
Προσθέστε το ζωμό και το γάλα και αφήστε το να βράσει. Μόλις το μείγμα βράσει, προσθέστε τα μακαρόνια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι τα ζυμαρικά να γίνουν al dente και η σάλτσα να πήξει, περίπου 6 λεπτά.
Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατέψτε το τυρί μέχρι να λιώσει. Σερβίρετε με μαϊντανό, αν θέλετε.
Καλή σας όρεξη!
Σχόλια (0)
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!