Για το ιδανικό ψήσιμο
Ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει καλά ψήνουμε τη μπριζόλα για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά- ανάλογα την προτίμηση μας. Όσο πιο λίγο ψήσουμε το κρέας, τόσο πιο ροζ θα είναι στο κέντρο και πιο μαλακό. Όσο πιο πολύ την ψήσουμε τόσο πιο πολύ σκληραίνει και σκουραίνει το κέντρο.
Το ιδανικό ψήσιμο της μοσχαρίσιας μπριζόλας είναι το μέτριο, το οποίο πετυχαίνεται με 6-7 λεπτά ψήσιμο από κάθε πλευρά, με μια φορά γύρισμα πλευράς. Έτσι πετυχαίνουμε μαλακιά μπριζόλα, ψημένη όσο πρέπει, με ροζ χρώμα στο εσωτερικό. Για τέλειο ψήσιμο σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε θερμόμετρο μαγειρικής.
Δεν αναποδογυρίζουμε συνεχώς το κρέας την ώρα που ψήνεται. Αφού ψήσουμε από τη μια πλευρά γυρνάμε 1 φορά και αφήνουμε να ψηθεί και από την άλλη.
Πώς καταλαβαίνω ότι έχει ψηθεί η μπριζόλα
Για να καταλάβετε πόσο έχει ψηθεί η μπριζόλα σας κάντε το παρακάτω τεστ με το δάχτυλό σας.
1. Πιέστε με το δάχτυλο το κρέας. Εάν είναι πολύ μαλακό, σημαίνει ότι είναι λίγο ψημένο, σχεδόν ώμο και μόνο η εξωτερική κρούστα είναι ψημένη.
2. Εάν είναι μαλακό αλλά συναντάει το δάχτυλό σας λίγη αντίσταση είναι μέτριο.
3. Αν είναι σκληρό χωρίς επαναφορά είναι καλοψημένο.
Αφού ψηθεί σύμφωνα με την προτίμηση μας, την σκεπάζουμε για 10 λεπτά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί, ώστε να ανακτήσει τα υγρά του ψησίματος.
Σχόλια (0)
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!