Ποιες μέθοδοι απόψυξης είναι ασφαλέστερες;

Ποιες μέθοδοι απόψυξης είναι ασφαλέστερες;

Mar 10, 2023siakos. gr0 σχόλια

Πολλοί συνηθίζουν να αφήνουν το κρέας έξω όλη τη νύχτα, ώστε να ξεπαγώσει και να μπορούν να το μαγειρέψουν την επόμενη. Όμως αυτή η μέθοδος απόψυξης είναι άκρως επικίνδυνη, καθώς οδηγεί σε ανάπτυξη βακτηρίων και ίσως έχει σαν αποτέλεσμα τροφική δηλητηρίαση. Οι τρεις ασφαλέστερες μέθοδοι απόψυξης του κρέατος είναι:

Απόψυξη κρέατος στη συντήρηση του ψυγείου

Είναι ο καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος να αποψύξετε το κρέας σας, καθώς οι 3-4 βαθμοί κελσίου της συντήρησης αποτρέπουν την ανάπτυξη βακτηρίων στο κρέας. Εκτός αυτού το κρέας μπορεί να παραμείνει στη συντήρηση 1- 2 ημέρες πριν το μαγειρέψουμε. Το μόνο αρνητικό είναι πως ίσως η απόψυξη του κρέατος χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο.

Απόψυξη κρέατος σε μπολ με κρύο νερό

Η αμέσως επόμενη ασφαλέστερη μέθοδος ξεπαγώματος είναι η τοποθέτηση του κρέατος σε κάποιο βαθύ σκεύος με κρύο νερό. Το μόνο πρόβλημα με τη μέθοδο αυτή είναι πως το νερό θα πρέπει να ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και πως το κρέας θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα μετά το ξεπάγωμα του.

Απόψυξη κρέατος σε φούρνο μικροκυμάτων

Η τρίτη και τελευταία μέθοδος απόψυξης είναι το ξεπάγωμα σε φούρνο μικροκυμάτων. Η μέθοδος αυτή είναι αρκετά δελεαστική, αφού η απόψυξη δε θα χρειαστεί πολύ περισσότερο από κάποια λεπτά της ώρας. Ωστόσο είναι ένας τρόπος που χρειάζεται κατά τη διάρκεια του να ελέγχετε το κρέας, ώστε να σιγουρευτείτε πως ξεπαγώνουν όλα τα μέρη αυτού, και πως δεν «ψήνεται». Εννοείται πως αν επιλέξετε αυτή τη μέθοδο απόψυξης θα πρέπει το κρέας να καταναλωθεί άμεσα.


***ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΝΑ ΑΠΟΨΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΥΨΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΘΩΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ!

Περισσότερα άρθρα

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: Τα σχόλια πρέπει να πάρουν έγκριση πριν δημοσιευτούν