Εσύ “θωρακίζεις” το κρέας σου;

Εσύ “θωρακίζεις” το κρέας σου;

Jun 30, 2023siakos. gr0 σχόλια
Το “θωράκισμα” του κρέατος αποτελεί μια τεχνική κατά την οποία γίνεται μια επιφανειακή επεξεργασία του κρέατος, με αποτέλεσμα να είναι πιο γευστικό. Εφαρμόζεται, κατά κύριο λόγο, σε μεγάλα κομμάτια κρέατος, που προορίζονται για μαγείρεμα στο φούρνο ή στην κατσαρόλα, με σκοπό να αποκτήσουν εξωτερικά μια κρούστα, που θα δώσει πολύ νοστιμιά στο τελικό μαγείρεμα.

Tips για σωστό “θωράκισμα”

Στεγνώνουμε καλά το κομμάτι κρέατος που θα μαγειρέψουμε

Το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε οποιοδήποτε άλλο μπαχαρικό επιθυμούμε

Χρησιμοποιούμε τηγάνι, κατά προτίμηση όχι αντικολλητικό, στο οποίο προσθέτουμε λάδι. Το βούτυρο δεν ενδείκνυται γιατί καίγεται εύκολα και μαυρίζει.

Τοποθετούμε το κομμάτι κρέατος στο σκεύος. Κατά το θωράκισμα, δεν γυρνάμε συνέχεια το κρέας γιατί έτσι δεν αφήνουμε να δημιουργηθεί η κρούστα.

Χρησιμοποιούμε λαβίδα για να γυρίσουμε το κρέας και ποτέ δεν χρησιμοποιούμε πιρούνι γιατί με το τρύπημα χάνουμε τα υγρά.

Δεν ζορίζουμε, δεν τραβάμε το υλικό που θωρακίζουμε, ενώ κολλάει στο καυτό σκεύος. Θα ξεκολλήσει μόνο του, όταν ψηθεί σωστά και αποκτήσει την πολυπόθητη ρόδινη κρούστα.

**Όσον αφορά τα μαγειρευτά φαγητά και τα πιο μικρά κομμάτια κρέατος, ισχύει ακριβώς το ίδιο. Απλά σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούμε όσο πιο πλατύ σκεύος έχουμε, για να μπορέσουμε να θωρακίσουμε τα κομμάτια χωρίς να είναι το ένα πάνω από το άλλο. Το ζητούμενο είναι να προλάβουν να θωρακιστούν πριν αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους γιατί τότε θα βράσουν.

Περισσότερα άρθρα

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: Τα σχόλια πρέπει να πάρουν έγκριση πριν δημοσιευτούν