Ποια λάθη κάνουμε και δεν πετυχαίνει η μπριζόλα;

Ποια λάθη κάνουμε και δεν πετυχαίνει η μπριζόλα;

23/06/23siakos. gr0 σχόλια

Η μπριζόλα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη κρέατος και προέρχεται, συνήθως, από χοιρινό ή μοσχαρίσιο κρέας. Μαγειρεύεται εύκολα με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα το επιθυμητό.

Ας δούμε, όμως, ποια είναι τα συνηθέστερα λάθη που γίνονται και δεν πετυχαίνει η μπριζόλα:

Ψήσιμο κατευθείαν από το ψυγείο
Ένα από τα συχνότερα λάθη είναι το ψήσιμο της μπριζόλας απευθείας από το ψυγείο. Η μπριζόλα θα πρέπει να παραμένει σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον για μία ώρα πριν το ψήσιμο της.

Την τοποθετούμε στο τηγάνι προτού κάψει το λάδι
Λάθος! Θα πρέπει να αφήσουμε το λάδι να κάψει, ώστε να έχουμε και την υψηλή θερμοκρασία που απαιτεί η μπριζόλα.

Την γυρνάμε συνέχεια
Άλλο ένα συνηθισμένο λάθος είναι το συνεχές γύρισμα του κρέατος. Με τον τρόπο αυτό δε θα πετύχουμε κάτι άλλο παρά μια κακοψημένη μπριζόλα.

Δεν χρησιμοποιούμε καρυκεύματα
Αν θέλουμε μια νόστιμη μπριζόλα, τα καρυκεύματα αποτελούν απαραίτητο συστατικό.

Δεν αφήνουμε την μπριζόλα να “ξεκουραστεί”
Πάντα πρέπει να αφήνουμε το κρέας μας να “ξεκουραστεί”. Με τον τρόπο αυτό θα διανεμηθούν σωστά τα υγρά του στο εσωτερικό και θα έχουμε μια νόστιμη και ζουμερή μπριζόλα.

Περισσότερα άρθρα

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: Τα σχόλια πρέπει να πάρουν έγκριση πριν δημοσιευτούν