Πόσοι από εσάς δεν αφήνετε τον κιμά στον πάγκο της κουζίνας για να ξεπαγώσει για την επόμενη ημέρα; Όμως είναι αυτός ο τρόπος ασφαλής; Όταν αφήνουμε τον κιμά για αρκετές ώρες σε ζεστό περιβάλλον, όπως θερμοκρασία δωματίου, μπορεί να αναπτυχθούν σε αυτόν βακτήρια! Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το ξεπάγωμα στον πάγκο είναι άκρως απαγορευτικό, το ίδιο βέβαια και το ξεπάγωμα με ζεστό νερό!
Ας δούμε όμως τους τρεις ασφαλέστερους τρόπους απόψυξης:
Απόψυξη στο ψυγείο
Ναι μεν περισσότερος χρόνος, αλλά μεγαλύτερη ασφάλεια!
Απόψυξη σε κρύο νερό
Σφραγίζετε καλά το “πακέτο” του κιμά και το βυθίζετε σε κρύο νερό, το οποίο θα πρέπει να ανανεώνετε σχεδόν κάθε 30 λεπτά! ΔΕΝ χρησιμοποιούμε ζεστό ή χλιαρό νερό!
Απόψυξη σε φούρνο μικροκυμάτων
Τοποθετήστε τον κιμά σε κατάλληλο σκεύος, χωρίς την συσκευασία του και επιλέξτε την λειτουργία απόψυξης! Αν επιλέξετε τη μέθοδο απόψυξης αυτή ο κιμάς θα πρέπει να μαγειρευτεί άμεσα!
!!! Για φαγητά, όπως κιμάς για μακαρόνια, δεν χρειάζεται να ξεπαγώσουμε τον κιμά. Απλά τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα και όσο ζεσταίνεται, αρχίζουμε και πιέζουμε με το πιρούνι τις άκρες του, που ξεπαγώνουν σταδιακά.
Σχόλια (0)
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!