Θέλετε το τέλειο ψητό κοτόπουλο;

Θέλετε το τέλειο ψητό κοτόπουλο;

Apr 28, 2023siakos. gr0 σχόλια
Το ψητό κοτόπουλο αποτελεί ένα από τα πιο κλασικά κυριακάτικα και οικονομικά φαγητά της ελληνικής οικογένειας, που οι περισσότεροι αγαπάμε να τρώμε συνήθως στην κλασική τους εκδοχή. Ωστόσο, μπορείτε με μερικά χρήσιμα tips την εκδοχή αυτή να την αναβαθμίσετε.

Ας δούμε όμως πως μπορείτε να απογειώσετε το κοτόπουλο σας:

Μην μαγειρεύετε το κοτόπουλο κατευθείαν από το ψυγείο

Είναι πολύ σημαντικό να αφήνετε το κοτόπουλο για λίγο χρόνο, γύρω στα 30 λεπτά, εκτός ψυγείου πριν το μαγειρέψετε, ώστε να εξασφαλίσετε ότι το εξωτερικό και το εσωτερικό του κοτόπουλου έχουν την ίδια θερμοκρασία και θα ψηθεί ομοιόμορφα.

Αλατοπιπερώστε με γενναιοδωρία

Μην τσιγκουνευτείτε το αλάτι και το πιπέρι. Βάλτε μπόλικο και από τα δύο, αν θέλετε ένα νόστιμο κοτόπουλο.

Χρησιμοποιήστε διάφορα βότανα

Χρησιμοποιήστε διάφορα βότανα, όπως θυμάρι, δεντρολίβανο, ρίγανη και δώστε πιο έντονη γεύση στο κοτόπουλο σας. Αναβαθμίστε ακόμη περισσότερο το κοτόπουλο κάνοντας του «μασάζ» με μείγμα βοτάνων!

Αλείψτε το με βούτυρο ή κάτι λιπαρό

Για να βγει ζουμερό το κοτόπουλο αλείψτε το με κάτι λιπαρό και έτσι θα αποκτήσει μια λαχταριστή χρυσαφένια απόχρωση και θα παραμείνει ζουμερό. Μην ξεχάσετε να αλείψετε το σημείο ανάμεσα στο κρέας και στην πέτσα, καθώς οι περισσότεροι αλείφουν μόνο την επιφάνεια και ξεχνούν τα κρυφά σημεία.

Ψήστε το κοτόπουλο σε υψηλή θερμοκρασία

Αν δεν θέλετε να στεγνώσει το κρέας σας ΜΗΝ το ψήσετε σε χαμηλή θερμοκρασία για περισσότερη ώρα. Αντίθετα ψήστε το σε υψηλότερη θερμοκρασία για λιγότερο χρόνο!

Περισσότερα άρθρα

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: Τα σχόλια πρέπει να πάρουν έγκριση πριν δημοσιευτούν