Περίσσεψε κρέας από το Πάσχα;

Περίσσεψε κρέας από το Πάσχα;

Apr 17, 2023siakos. gr0 σχόλια
Σχεδόν σίγουρα, στους περισσότερους περίσσεψε κρέας από το Πάσχα! Το αρνί ή το κατσίκι είναι κρέας που μπορεί να καταναλωθεί τις επόμενες μέρες και είναι σαν να μαγειρεύτηκε μόλις, με μικρές μόνο παραλλαγές. Μια από τις καλύτερες επιλογές αξιοποίησης του κρέατος που περίσσεψε είναι μια κρεατόπιτα:

Υλικά

½ κιλό από το κρέας που περίσσεψε
Αλάτι/ πιπέρι
2 πράσα
5 φρέσκα κρεμμύδια
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
Ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
1 σφολιάτα
1 αυγό για επάλειψη

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα πράσα και τα βράζετε, ώστε να μαλακώσουν

Στη συνέχεια καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια, τα ψιλοκόβετε και τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Μόλις έχουν μαλακώσει τα πράσα, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια

Αλατοπιπερώνετε

Έπειτα στο μείγμα ρίχνετε το κρέας και το αφήνετε για 3-4 λεπτά

Μόλις το βγάλετε από τη φωτιά, ρίχνετε το άνηθο

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ᵒ

Ανοίγετε τη σφολιάτα και τη λαδώνετε

Βάζετε τη γέμιση στη μέση της σφολιάτας και ρίχνετε την τριμμένη γραβιέρα

Κλείνετε τη σφολιάτα

Τη βάζετε σε ταψί με λαδόκολλα και αλείφετε με αυγό

Ψήνετε για μια ώρα

Καλή όρεξη!

Περισσότερα άρθρα

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: Τα σχόλια πρέπει να πάρουν έγκριση πριν δημοσιευτούν