Μια απίστευτη συνταγή για μικρούς και μεγάλους
Υλικά
- 1 κ. Κιμά μοσχαρίσιο
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
- 1 ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια
- 100 γρ. Φέτα
- 50 γρ. Γκούντα τριμμένο (όποιο κίτρινο τυρί προτιμάτε, αρκεί να λιώνει εύκολα)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κανέλα
- Λίγο γαρίφαλο
- Μπαχάρι
Διαδικασία βήμα βήμα:
- Σε μια κατσαρόλα ζεστένουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί.
- Αφού το κρεμμύδι μαλακώσει, ρίχνουμε τον κιμά και με μια κουτάλα τον χωρίζουμε, τσιγαρίζουμε πολύ καλά τον κιμά και τον μαγειρεύουμε για 15 με 20 λεπτά.
- Όταν μαγειρευτεί καλά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία για να σβήσει και ρίχνουμε την ντομάτα και τη φέτα.
- Μετά ρίχνουμε το τριμμένο γκούντα για να τελειώσουμε με το δέσιμο της γέμισης.
- Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε σε 3 λωρίδες.
- Αλείφουμε τα φύλλα με ελαιόλαδο.
- Γεμίζουμε τα φύλλο με τη γέμιση, περίπου 1 κουτάλια της σούπας.
- Τυλίγουμε μία μία τις λωρίδες σε τριγωνάκια.
- Έπειτα τα απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα από κάτω και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στον αέρα στους 180 για περίπου 15 με 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Σχόλια (0)
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!