Κιμαδοπιτάκια της γιαγιάς

Κιμαδοπιτάκια της γιαγιάς

Jun 13, 2024Naya Christou0 σχόλια

Μια απίστευτη συνταγή για μικρούς και μεγάλους

Υλικά

  • 1 κ. Κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια
  • 100 γρ. Φέτα
  • 50 γρ. Γκούντα τριμμένο (όποιο κίτρινο τυρί προτιμάτε, αρκεί να λιώνει εύκολα)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κανέλα
  • Λίγο γαρίφαλο
  • Μπαχάρι

 

Διαδικασία βήμα βήμα:

 

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεστένουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί.
  2. Αφού το κρεμμύδι μαλακώσει, ρίχνουμε τον κιμά και με μια κουτάλα τον χωρίζουμε, τσιγαρίζουμε πολύ καλά τον κιμά και τον μαγειρεύουμε για 15 με 20 λεπτά.
  3. Όταν μαγειρευτεί καλά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία για να σβήσει και ρίχνουμε την ντομάτα και τη φέτα.
  4. Μετά ρίχνουμε το τριμμένο γκούντα για να τελειώσουμε με το δέσιμο της γέμισης.
  5. Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε σε 3 λωρίδες.
  6. Αλείφουμε τα φύλλα με ελαιόλαδο.
  7. Γεμίζουμε τα φύλλο με τη γέμιση, περίπου 1 κουτάλια της σούπας.
  8. Τυλίγουμε μία μία τις λωρίδες σε τριγωνάκια.
  9. Έπειτα τα απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα από κάτω και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  10. Ψήνουμε στον αέρα στους 180 για περίπου 15 με 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.


Καλή όρεξη!



Περισσότερα άρθρα

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: Τα σχόλια πρέπει να πάρουν έγκριση πριν δημοσιευτούν