Υλικά
4 στήθη κοτόπουλου (περίπου 1½ κιλό)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
¼ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
1 κονσέρβα θρυμματισμένης ντομάτας
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
4 φλιτζάνια συσκευασμένο λάχανο, χωρίς τα σκληρά κοτσάνια και τα φύλλα ψιλοκομμένο
¼ φλιτζανιού φύλλα βασιλικού, κομμένα σε λεπτές φέτες
Διαδικασία βήμα βήμα:
Αλατίστε το κοτόπουλο παντού.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μόλις γυαλίσει το λάδι, προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε μέχρι να
ροδίσει, περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και μαγειρέψτε ανακατεύοντας, μέχρι να βγουν οι μυρωδιές των υλικών, περίπου 1 λεπτό.
Προσθέστε τις θρυμματισμένες ντομάτες και αφήστε να σιγοβράσει.
Μαγειρέψτε για 3 λεπτά, στη συνέχεια, ανακατέψτε μέσα την κρέμα γάλακτος, ¼ φλιτζανιού παρμεζάνα και το λάχανο μέχρι το λάχανο να μαραθεί, περίπου 3 λεπτά ακόμα.
Αλατοπιπερώνετε και επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι.
Μαγειρέψτε περίπου 5 λεπτά ακόμη, μέχρι να έχει μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
Προσθέστε από πάνω τον βασιλικό και την υπόλοιπη παρμεζάνα και σερβίρετε.
Σερβίρετε με ρύζι ή και ακόμη με ζυμαρικά της επιλογής σας.
Καλή όρεξη!
Σχόλια (0)
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!