Το κρέας και η Ελληνική παράδοση

Το κρέας και η Ελληνική παράδοση

Jan 17, 2024Naya Christou0 σχόλια
Τι συνηθίζουμε να τρώμε στις μεγάλες γιορτές του χρόνου. 


Χριστούγεννα  

Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, συχνά προτιμούμε να απολαμβάνουμε ψητό κρέας, όπως χοιρινό ψητό ή κοτόπουλο, σε εορταστικά τραπέζια. Οι παραδοσιακές συνταγές ενδέχεται να περιλαμβάνουν και ειδικές μαρινάδες ή μπαχαρικά για να αναδείξουν τη γεύση. 

Πρωτοχρονιά 

Κατά την Πρωτοχρονιά, είναι συνηθισμένο να απολαμβάνουμε πιο "βαριά" κρέατα, όπως χοιρινό στη γάστρα ή μοσχάρι στη γάστρα, τα οποία συνοδεύονται από επιλεγμένα μπαχαρικά και ποικίλα λαχανικά. Επίσης, από τα τραπέζια δε λείπουν οι κλασικές χοιρινές τηγανιές και των διαφόρων τύπων λουκάνικα. 

Πάσχα   

Κατά τη διάρκεια του Πάσχα, το αρνί είναι το κυρίαρχο κρέας στα ελληνικά τραπέζια. Η παρασκευή του αρνιού συνδέεται με το πασχαλινό γλέντι. Βέβαια, από το τραπέζι δε γίνεται να λείπει το χοιρινό κοντοσούβλι με τα λαχανικά του. Τέλος, ένα γνωστό ελληνικό έδεσμα το κοκορέτσι. 

Καλοκαίρι 

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το σουβλάκι είναι απαραίτητο σε κάθε μπάρμπεκιου. Το κρέας συνήθως είναι είτε από χοιρινό είτε από κοτόπουλο. Μάλιστα τι περισσότερες φορές σερβίρονται τυλιγμένα σε διαφόρων ειδών πίτες (ολικής άλεσης, καλαμποκιού κ.τ.λ) και συνοδεύονται από φρέσκα λαχανικά και σάλτσες. 

 

Εσείς τι θα προτιμήσετε φέτος;

 

Περισσότερα άρθρα

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: Τα σχόλια πρέπει να πάρουν έγκριση πριν δημοσιευτούν