Μαγειρικές Τεχνικές για Κρεατικά: Οδηγός για Αρχάριους

Μαγειρικές Τεχνικές για Κρεατικά: Οδηγός για Αρχάριους

May 17, 2024Naya Christou0 σχόλια

Θα σας δείξουμε πώς να ψήνετε κρέας στη σχάρα, στο φούρνο, στην κατσαρόλα και με άλλους τρόπους, προτείνοντας παράλληλα και ιδανικά είδη κρεάτων για κάθε μέθοδο. Φυσικά, δε θα λείψουν και οι συνταγές, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για να πετύχετε τέλειο αποτέλεσμα.


Ψήσιμο στη Σχάρα

Είδη Κρεάτων: Φιλέτο, μπριζόλα, μπιφτέκι, λουκάνικα, πανσέτες, παϊδάκια

Συμβουλές:

  1. Χρησιμοποιήστε υψηλή φωτιά για να δημιουργήσετε ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και τραγανή κρούστα.

  2. Μην τσιμπάτε το κρέας κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να μη χάσει τους χυμούς του.

  3. Αφήστε το κρέας να "ξεκουραστεί" για 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Συνταγή: 

Χοιρινές Πανσέτες με πλούσια μαρινάδα, με ελαιόλαδο, μέλι, μουστάρδα και τα αγαπημένα σας μπαχαρικά.



Ψήσιμο στο Φούρνο


Είδη Κρεάτων:
Χοιρινό μπούτι, μοσχαρίσιο στήθος, αρνί, κοτόπουλο


Συμβουλές:

  1. Χρησιμοποιήστε θερμόμετρο κρέατος για να βεβαιωθείτε ότι το κρέας έχει ψηθεί σωστά.

  2. Περιχύνετε το κρέας με τους χυμούς του ταψιού κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να διατηρηθεί ζουμερό.

  3. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στο ταψί, όπως καρότα, σέλινο ή πιπεριές.

Συνταγή: Αρνάκι με μυρωδικά, mix λαχανικά και πατατούλες baby.



Ψήσιμο στην Κατσαρόλα


Είδη Κρεάτων: Μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια, αρνί, κοτόπουλο, γαλοπούλα


Συμβουλές:

  1. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στο στιφάδο, όπως πατάτες, φασόλια ή μανιτάρια.

  2. Σερβίρετε το στιφάδο με ζεστό ψωμί ή ρύζι.

Συνταγή: Μοσχαράκι στιφάδο με κρεμμύδι και καρότο.


Αργό Ψήσιμο (Slow Cooking)

Είδη Κρεάτων: Μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, κοτόπουλο

Συμβουλές:

  1. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στη γάστρα, όπως καρότα, σέλινο ή φασόλια.

  2. Σερβίρετε με πουρέ πατάτας ή ρύζι.

Συνταγή: Μοσχαρίσιο κοκκινιστό με πιπεριές, μανιτάρια και πουρέ πατάτας.


Επιπλέον συμβουλές:

  1. Επιλέξτε το σωστό κρέας: Ζητήστε βοήθεια από τον κρεοπώλη σας για να διαλέξετε το κατάλληλο κομμάτι κρέατος για κάθε συνταγή.

  2. Μην ξεχάσετε τη μαρινάδα: Η μαρινάδα βοηθάει στο να μαλακώσει το κρέας και να του δώσει γεύση.

  3. Αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί: Αφού ψηθεί το κρέας, αφήστε το να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά πριν το σερβίρετε. Έτσι, οι χυμοί του θα επανακατανεμηθούν και το κρέας θα είναι πιο ζουμερό.

  4. Χρησιμοποιήστε θερμόμετρο κρέατος: Το θερμόμετρο κρέατος είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το κρέας έχει ψηθεί σωστά.

  5. Μη φοβάστε να πειραματιστείτε: Δοκιμάστε διαφορετικές συνταγές, μπαχαρικά και βότανα για να βρείτε τους συνδυασμούς που σας αρέσουν.

Καλή όρεξη!

 

 

Σχετικά προϊόντα

Περισσότερα άρθρα

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: Τα σχόλια πρέπει να πάρουν έγκριση πριν δημοσιευτούν