Πασχαλινό ψήσιμο στη σούβλα

Πασχαλινό ψήσιμο στη σούβλα

Apr 26, 2024Naya Christou0 σχόλια

Οδηγός για Αρχάριους

Προετοιμασία:

 

  • Επιλέξτε το κατάλληλο κρέας: Προτιμήστε φρέσκο κρέας. Ζητήστε από τον χασάπη να το ανοίξει και να το καθαρίσει καλά, αν πρόκειται για αρνί.
  • Μαρινάρετε: Η μαρινάδα προσθέτει γεύση και βοηθάει στο ψήσιμο. Υπάρχουν άπειρες συνταγές, δοκιμάστε μια με λεμόνι, ρίγανη, σκόρδο, ελαιόλαδο και μπαχαρικά. Αφήστε το κρέας στη μαρινάδα για τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ.
  • Δέσιμο: Δέστε το κρέας σφιχτά στη σούβλα για να ψηθεί ομοιόμορφα. Χρησιμοποιήστε σπάγκο μαγειρικής ή σύρμα.
  • Κάρβουνα: Προτιμήστε ξυλοκάρβουνα και αφήστε τα να καψαλίσουν καλά πριν τοποθετήσετε τη σούβλα.

 

 

Ψήσιμο:

 

  • Σταθερή θερμοκρασία: Διατηρήστε μια σταθερή θερμοκρασία ψησίματος, ιδανικά 150-170°C.
  • Περιστροφή: Γυρίζετε τη σούβλα τακτικά για ομοιόμορφο ψήσιμο. Χρησιμοποιήστε μηχανισμό ή γυρίστε τη σούβλα με το χέρι.
  • Χρόνος ψησίματος: Υπολογίστε περίπου 1 ώρα ανά κιλό κρέατος. Χρησιμοποιήστε θερμόμετρο κρέατος για να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί σωστά.
  • Επιπλέον μαρινάρισμα: Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ρίχνετε συχνά νερό ή λεμονόζουμο στο κρέας για να διατηρηθεί ζουμερό.
  • Ξεκούραση: Αφού ψηθεί το κρέας, αφήστε το να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά πριν το κόψετε. Έτσι, οι χυμοί του θα κατανεμηθούν ομοιόμορφα και το κρέας θα γίνει πιο τρυφερό.

 

 

Επιπλέον:

 

  • Μπορείτε να ψήσετε πολλά είδη κρέατος στη σούβλα, όπως κοτόπουλο, χοιρινό ή μοσχάρι.
  • Αν δεν έχετε ψησταριά με σούβλα, μπορείτε να ψήσετε το κρέας σε φούρνο με αντιστάσεις ή αέρα.
  • Σερβίρετε το ψητό κρέας με λεμόνι, ρίγανη, πατάτες και μια δροσερή σαλάτα.

 

Περισσότερα άρθρα

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: Τα σχόλια πρέπει να πάρουν έγκριση πριν δημοσιευτούν