Σούπερ χορταστική, σούπερ νόστιμη συνταγή.
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
-
1 κιλό χοιρινό κιμά
-
1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, σε κύβους
-
1 μεγάλη πράσινη ή κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους, σε κύβους
-
1 μεγάλη Jalapeño, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη ή 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
-
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
-
2 κουταλάκια του γλυκού θαλασσινό αλάτι
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-
3 κουταλιές της σούπας σκόνη τσίλι, ήπιο
-
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
-
2 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη
-
2 κονσέρβες φασόλια κόκκινα, στραγγισμένα, ξεπλυμένα
-
1 κονσέρβα ντομάτα σε κύβους
-
1 1/2 φλιτζάνια ζωμό (κοτόπουλο ή μοσχάρι)
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
-
Τριμμένο τυρί τσένταρ ή μοτσαρέλα
-
Τυρί κρέμα
-
Πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
Διαδικασία βήμα βήμα:
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατέψτε τον μοσχαρίσιο κιμά, τον χοιρινό κιμά, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τη jalapeño και το σκόρδο.
-
Μαγειρέψτε, σπάζοντας το κρέας μέχρι να ροδίσει και τα κρεμμύδια και οι πιπεριές να αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου 5-7 λεπτά.
-
Προσθέστε τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, την καστανή ζάχαρη, τα φασόλια, τις ντομάτες και τον ζωμό.
-
Ανεβάστε τη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία και αφήστε το τσίλι να πάρει μια βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο και σιγοβράστε, ανακατεύοντας σχεδόν συνεχώς, για 5 λεπτά.
-
Αν το τσίλι πιτσιλάει, χαμηλώστε λίγο τη φωτιά και ανακατεύετε πιο αργά. Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε τα υγρά και να συγκεντρώσετε τις γεύσεις.
-
Γυρίστε τη φωτιά στο χαμηλό. Σιγοβράστε το τσίλι, χωρίς κάλυμμα, για άλλα 25 λεπτά. Αφήστε το έτοιμο τσίλι να μείνει για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.
-
Σερβίρετε με τυρί, ξινή κρέμα και φρέσκα κρεμμυδάκια.
Καλή όρεξη!
Σχόλια (0)
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!