Μια εύκολη συνταγή για τσίλι

Μια εύκολη συνταγή για τσίλι

Jun 28, 2024Naya Christou0 σχόλια

Σούπερ χορταστική, σούπερ νόστιμη συνταγή.

Υλικά

 

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κιλό χοιρινό κιμά

  • 1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, σε κύβους

  • 1 μεγάλη πράσινη ή κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους, σε κύβους

  • 1 μεγάλη Jalapeño, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη ή 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

  • 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

  • 2 κουταλάκια του γλυκού θαλασσινό αλάτι

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

  • 3 κουταλιές της σούπας σκόνη τσίλι, ήπιο

  • 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο

  • 2 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη

  • 2 κονσέρβες φασόλια κόκκινα, στραγγισμένα, ξεπλυμένα

  • 1 κονσέρβα ντομάτα σε κύβους

  • 1 1/2 φλιτζάνια ζωμό (κοτόπουλο ή μοσχάρι)

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

  • Τριμμένο τυρί τσένταρ ή μοτσαρέλα

  • Τυρί κρέμα

  • Πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

Διαδικασία βήμα βήμα:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατέψτε τον μοσχαρίσιο κιμά, τον χοιρινό κιμά, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τη jalapeño και το σκόρδο. 

  2. Μαγειρέψτε, σπάζοντας το κρέας μέχρι να ροδίσει και τα κρεμμύδια και οι πιπεριές να αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου 5-7 λεπτά.

  3. Προσθέστε τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, την καστανή ζάχαρη, τα φασόλια, τις ντομάτες και τον ζωμό. 

  4. Ανεβάστε τη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία και αφήστε το τσίλι να πάρει μια βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο και σιγοβράστε, ανακατεύοντας σχεδόν συνεχώς, για 5 λεπτά. 

  5. Αν το τσίλι πιτσιλάει, χαμηλώστε λίγο τη φωτιά και ανακατεύετε πιο αργά. Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε τα υγρά και να συγκεντρώσετε τις γεύσεις.

  6. Γυρίστε τη φωτιά στο χαμηλό. Σιγοβράστε το τσίλι, χωρίς κάλυμμα, για άλλα 25 λεπτά. Αφήστε το έτοιμο τσίλι να μείνει για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.

  7. Σερβίρετε με τυρί, ξινή κρέμα και φρέσκα κρεμμυδάκια.

Καλή όρεξη!

 

Περισσότερα άρθρα

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: Τα σχόλια πρέπει να πάρουν έγκριση πριν δημοσιευτούν