Ποιες είναι οι καλύτερες κοπές του μοσχαρίσιου κρέατος;

Ποιες είναι οι καλύτερες κοπές του μοσχαρίσιου κρέατος;

May 17, 2023siakos. gr0 σχόλια
Οι καλύτερες κοπές του μοσχαρίσιου κρέατος βρίσκονται στην επάνω πλευρά του ζώου (πλάτη), καθώς εκεί το ζώο δεν έχει πολλούς μύες. Αντίθετα, στην κάτω πλευρά του ζώου, π.χ. στα πόδια, επειδή υπάρχουν περισσότεροι μύες το κρέας δεν είναι τόσο ποιοτικό, αφού είναι αρκετά πιο σκληρό.

Ας δούμε, όμως, ποιες είναι οι καλύτερες κοπές του μοσχαρίσιου κρέατος:

Ribeye: πρόκειται για μια δημοφιλή κοπή από τη ραχοκοκαλιά του ζώου

Round: το μπροστινό εξωτερικό τμήμα του μηρού που φτάνει μέχρι το γόνατο

Tomahawk: πρόκειται για μια ribeye, μαζί όμως με το κόκκαλο

T – bone: πρόκειται για μια κοπή από τη ράχη του ζώου

Striploin: κόβεται από το πίσω μέρος της ράχης του ζώου

Tenderloin: ο πιο τρυφερός και μαλακός μυς του ζώου, επειδή βρίσκεται στο εσωτερικό του και δεν «φθείρεται»

Flat Iron: προέρχεται από την καρδιά του κομματιού που ονομάζεται χτένι

Flank: ένα κομμάτι από την κοιλιά του μοσχαριού

Bavvette: προέρχεται από τους κοιλιακούς μύες του μοσχαριού

Skirt Steak: προέρχεται από το θώρακα του μοσχαριού

Picanha: τριγωνική κοπή του μοσχαριού από το οπίσθιο μέρος της ράχης του ζώου

Brisket: το στήθος. Περιέχει αρκετά κόκκαλα και συνδετικό ιστό

Ossobuco: κάθετη κοπή της κνήμης

Short Ribs: ο σιδηρόδρομος ή αλλιώς οι μοσχαρίσιες στηθοπλευρές

Top Sirloin: μια κοπή που προκύπτει από ένα σημείο της ράχης ως τη λεκάνη

Περισσότερα άρθρα

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: Τα σχόλια πρέπει να πάρουν έγκριση πριν δημοσιευτούν