Κάθε κρέας και η μαρινάδα του!

Κάθε κρέας και η μαρινάδα του!

May 19, 2023siakos. gr0 σχόλια
Αν και η επιλογή μαρινάδας είναι, κατά κύριο λόγο, θέμα προσωπικού γούστου αλλά και φαντασίας, φαίνεται πως το κάθε κρέας “παντρεύεται” καλύτερα με ορισμένα υλικά, που αναδεικνύουν καλύτερα τη γεύση του.

Ας δούμε, όμως, αναλυτικά ποια υλικά ταιριάζουν καλύτερα στο κάθε κρέας για να φτιάξετε την ιδανική μαρινάδα!

ΧΟΙΡΙΝΟ

Στο χοιρινό ταιριάζουν καλύτερα τα μεσογειακά μυρωδικά, όπως θυμάρι, ρίγανη, δυόσμος, δεντρολίβανο, βασιλικός, φασκόμηλο, καθώς και τα γλυκόξινα μείγματα γενικότερα. Οπότε, μπορούμε να επιλέξουμε ένα από τα παραπάνω μυρωδικά και να προσθέσουμε λάδι, λεμόνι ή λευκό κρασί και να έχουμε την ιδανική μαρινάδα για το χοιρινό μας.

ΜΟΣΧΑΡΙ

Στο μοσχάρι ταιριάζουν τα λίγα και τα καλά, όπως ρίγανη, θυμάρι, ενώ αν αποφασίσουμε να επιλέξουμε τα πιο έντονα, όπως δεντρολίβανο και φασκόμηλο, θέλει μέτρο. Επίσης, αν το μοσχάρι είναι στεγνό μπορεί να δέσει τέλεια και να ανακτήσει την υγρασία του με το να αναμειχθεί ένα από τα παραπάνω μυρωδικά με μαύρη μπύρα, κονιάκ ή μαυροδάφνη.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Στο κοτόπουλο ταιριάζουν τα έντονα μπαχαρικά! Το κοτόπουλο επειδή είναι ένα είδος κρέατος αρκετά άνοστο πρέπει να μαρινάρεται! Οι επιλογές είναι πολλές: γιαούρτι, μουστάρδα, σάλτσα σόγιας, χυμός εσπεριδοειδών, τριμμένες φρέσκες ντομάτες και από μυρωδικά δυόσμος, μέντα, βασιλικός, μάραθος, άνηθος, ρίγανη σε συνδυασμούς, εννοείται, μέχρι δύο από αυτά με κρασί ή ντομάτα.

ΑΡΝΙ

Το αρνί έχει μια έντονη μυρωδιά, την οποία άλλοι αγαπούν και δεν θέλουν να καλύψουν, ενώ άλλοι ψάχνουν τρόπους για να τη “σκεπάσουν”. Υλικά που ταιριάζουν στο αρνί για μαρινάδα είναι το σκόρδο, ο χυμός λεμονιού, το ξίδι, η μουστάρδα. Από μυρωδικά το δεντρολίβανο, η ρίγανη, ο δυόσμος η ματζουράνα και η δάφνη.

Περισσότερα άρθρα

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: Τα σχόλια πρέπει να πάρουν έγκριση πριν δημοσιευτούν