Υλικά
1 μισό κιλό καφεδάκια της επιλογής σας
4 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο
¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
¼ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire
¾ του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός, για το σερβίρισμα
Διαδικασία βήμα βήμα:
- Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις γυαλίσει το λάδι, δουλεύοντας σε παρτίδες, προσθέστε τα κεφτεδάκια σε μία στρώση.
- Μαγειρέψτε τα, γυρίζοντας τα προσεκτικά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, περίπου 10 λεπτά. Μεταφέρετε τα κεφτεδάκια σε ένα πιάτο.
Για να φτιάξτε τη σάλτσα.
- Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέστε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι.
- Μόλις το βούτυρο αρχίσει να κοχλάζει, πασπαλίστε το αλεύρι και χτυπήστε το με σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί, περίπου 1 λεπτό.
- Χτυπήστε με το σύρμα το ζωμό κοτόπουλου, το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, το Worcestershire, την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας με το σύρμα, μέχρι να ενσωματωθεί και η σάλτσα να αρχίσει να σιγοβράζει, 2 λεπτά ακόμα.
- Επιστρέψτε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και μαγειρέψτε μέχρι η σάλτσα να πήξει, περίπου 8-10 λεπτά.
- Γαρνίρετε με μαϊντανό. Σερβίρετε τα, πάνω από ζυμαρικά, πουρέ πατάτας, ή μαγειρεμένο ρύζι.
Καλή όρεξη!
Σχόλια (0)
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!