Υγιεινή και πλούσια, συνταγή, για γεμιστές πιπεριές με γαλοπούλα.
Υλικά
- 4 μεγάλες πιπεριές, κομμένες στη μέση και χωρίς τους σπόρους
- 1 κουταλιά της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κιλό κιμά γαλοπούλας
- 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 jalapeño, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο (ή λιγότερο όσο θέλετε)
- ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 ½ φλιτζάνια μαγειρεμένη κινόα
- 1 κονσέρβα ψητές ντομάτες σε κύβους, στραγγισμένες
- 1 κουταλιά της σούπας σκόνη τσίλι
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- 1 ¾ φλιτζάνια τριμμένο κίτρινο τυρί
- ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- 1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, λευκό και πράσινο μέρος ψιλοκομμένα, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία βήμα βήμα
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C με μια σχάρα στη μεσαία θέση. Βουτυρώστε με ελαιόλαδο το ταψί.
- Τοποθετήστε τις πιπεριές με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω στο προετοιμασμένο ταψί.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις γυαλίσει το λάδι, προσθέστε τη γαλοπούλα, το κρεμμύδι, το jalapeño, το σκόρδο και το αλάτι. Μαγειρέψτε, σπάζοντας το κρέας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η γαλοπούλα να ροδίσει, περίπου 6 λεπτά. Σβήστε τη φωτιά. Ανακατέψτε την κινόα, τις ντομάτες, τα καρυκεύματα, τα μαύρα φασόλια και 1 φλιτζάνι από το τυρί.
- Βάλτε τη γέμιση με το κουτάλι στις μισές πιπεριές. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 30 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και πασπαλίστε τις πιπεριές με τα υπόλοιπα ¾ του φλιτζανιού από το τυρί. Επιστρέψτε τις πιπεριές στο φούρνο και ψήστε, χωρίς κάλυμμα, μέχρι να λιώσει το τυρί και οι πιπεριές να μαλακώσουν και να είναι τρυφερές 15-20 λεπτά ακόμα.
- Για να σερβίρετε, προσθέστε τον κόλιανδρο, το αβοκάντο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αν θέλετε.
Καλή όρεξη!
Σχόλια (0)
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!