Τι Είναι και Πώς Προκύπτει
Το dry-aged κρέας είναι μια ειδική διαδικασία ωρίμανσης που προσφέρει μοναδική γεύση και εξαιρετική υφή. Αυτός ο τύπος κρέατος προκύπτει από τη διατήρηση των κομματιών σε συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας και υγρασίας για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, συνήθως από 2 έως 4 εβδομάδες, αν και μερικές φορές η ωρίμανση μπορεί να φτάσει και τους τρεις μήνες.Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το κρέας υφίσταται αφυδάτωση, η οποία ενισχύει τη γεύση του. Παράλληλα, τα ένζυμα που υπάρχουν φυσικά στο κρέας διασπούν τις πρωτεΐνες και το κολλαγόνο, με αποτέλεσμα μια πιο τρυφερή υφή και έντονη γεύση.
Η τεχνική του dry-aging είναι ιδανική για συγκεκριμένα κομμάτια όπως το ribeye, το T-bone και το New York strip, που χαρακτηρίζονται από το περισσότερο λίπος και βαθιά αρώματα.
Αυτό το είδος κρέατος είναι ιδανικό για όσους αναζητούν μια premium γαστρονομική εμπειρία και επιθυμούν να απολαύσουν την πλούσια γεύση που προκύπτει από την αργή ωρίμανση.
Σχόλια (0)
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!