Σαλάτα με ζυμαρικά και γύρο

Σαλάτα με ζυμαρικά και γύρο

01/08/25Naya Christou0 σχόλια

Αυτή η πλούσια συνταγή για σαλάτα με ζυμαρικά αναδεικνύει τις μεσογειακές γεύσεις που κάνουν τον γύρο τόσο νόστιμο, ενώ η κρεμώδης σάλτσα γιαουρτιού δένει όλα τα συστατικά.


Υλικά

1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι σε σκόνη

½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη

½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη σε σκόνη

¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 

2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο

μισή συσκευασία γύρου της επιλογής σας

450 γραμμάρια ξηρά ζυμαρικά της επιλογής

1 φλιτζάνι ανάμεικτες ελληνικές ελιές, χωρίς κουκούτσι και κομμένες στη μέση

⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

¼ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

113 γραμμάρια τριμμένη φέτα

340 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 φλιτζάνι αγγούρια κομμένα σε κύβους (περίπου 1 μικρό αγγούρι)


Ντρέσινγκ

1 φλιτζάνι γιαούρτι

½ φλιτζάνι μαγιονέζα

¼ φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο

1 μεγάλο σκελίδα σκόρδο, τριμμένο, και επιπλέον ανάλογα με τη γεύση

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού (από 1 λεμόνι)

1½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο άνηθο

½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι



Διαδικασία βήμα βήμα


1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το θυμάρι, το σκόρδο σε σκόνη, το κύμινο, τη ρίγανη, το πιπέρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Προσθέστε τον γύρο και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί πλήρως.

2. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τον γύρο σε μία στρώση και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, 3 έως 4 λεπτά περίπου. Επιστρέψτε τον γύρο στο μεγάλο μπολ.

3. Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε το ντρέσινγκ. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, το σκόρδο σε σκόνη, το αλάτι και το πιπέρι.

4. Προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, τις ελιές, το μαϊντανό, το κόκκινο κρεμμύδι, τη φέτα, τις ντομάτες και τα αγγούρια στο μπολ με τον γύρο και ανακατέψτε για να αναμειχθούν. Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από το μείγμα των ζυμαρικών και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν.

5. Καλύψτε και αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το σερβίρετε.



Καλή σας όρεξη!

 

Περισσότερα άρθρα

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: Τα σχόλια πρέπει να πάρουν έγκριση πριν δημοσιευτούν