Ψημένα στο φούρνο συνοδευόμενα από σάλτσα BBQ!
Υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας σκόνη τσίλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
- ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού καγιέν
- 2 ½ κιλά χοιρινά παϊδάκια
- 1 ½ φλιτζάνια σάλτσα Bbq, σπιτική ή αγορασμένη
Διαδικασία βήμα βήμα
1) Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150°C με μια σχάρα στην κεντρική θέση.
2) Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε το αλάτι, τη σκόνη τσίλι, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, το πιπέρι και το καγιέν.
3) Τρίψτε τα παϊδάκια με το καρύκευμα. Τοποθετήστε τα παϊδάκια, με την πλευρά του κρέατος προς τα πάνω, σε ένα μεγάλο ταψί. Εάν είναι απαραίτητο, κόψτε μερικά παϊδάκια από τη σχάρα και τοποθετήστε τα έτσι ώστε να χωρέσουν στο ταψί.
4) Καλύψτε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 2½ έως 3 ώρες ή μέχρι το κρέας να ξεκολλάει εύκολα από το κόκαλο.
5) Βγάλτε τα παϊδάκια από το φούρνο. Αφήστε στην άκρη το αλουμινόχαρτο και, στη συνέχεια, αλείψτε και τις δύο πλευρές των ψημένων πλευρών με ½ φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου.
6) Βάλτε το γκριλ στο HIGH. Επιστρέψτε τα παϊδάκια στο φούρνο και ψήστε τα για 2 έως 4 λεπτά, μέχρι η σάλτσα μπάρμπεκιου να αρχίσει να καραμελώνει. Αφαιρέστε από το φούρνο, απλώστε το αλουμινόχαρτο πάνω από τα παϊδάκια και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
7) Σερβίρετε ζεστά με την υπόλοιπη σάλτσα bbq.
Καλή σας όρεξη!
Σχόλια (0)
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!