Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο (πάχους 2.5 εκατοστών)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και περισσότερο αν χρειαστεί
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
6 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο
1 κιλό μανιτάρια agaricus (καφέ χρώματος, αλλιώς τα λευκά), κομμένα σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
1 λεμόνι, κομμένο στη μέση
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο σχοινόπρασο
Διαδικασία βήμα βήμα:
- Σκουπίστε τις χοιρινές μπριζόλες με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνετε παντού.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαθύ πάτο σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις το λάδι αρχίσει να καπνίζει, προσθέστε το κρέας.
- Μαγειρέψτε, για 3 λεπτά, στη συνέχεια γυρίστε και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 3 λεπτά.
- Συνεχίστε το μαγείρεμα με αυτόν τον τρόπο, γυρίζοντας το κρέας, για συνολικά 15 λεπτά.
- Μεταφέρετε τις μπριζόλες σε πιατέλα σερβιρίσματος και καλύψτε τες με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστές.
- Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες χοιρινές μπριζόλες.
- Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε το βούτυρο στο τηγάνι.
- Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε τα μανιτάρια και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να
- ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα.
- Ανακατέψτε το κρασί και το θυμάρι και αφήστε το να σιγοβράσει.
- Μαγειρέψτε μέχρι τα υγρά να μειωθούν κατά το ήμισυ περίπου, 5 λεπτά.
- Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα μέχρι να ενωθούν, σιγοβράστε μέχρι η σάλτσα να είναι αρκετά πηχτή ώστε να καλύπτει το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας, περίπου 4 λεπτά ακόμα.
- Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
- Επιστρέψτε το χοιρινό κρέας στο τηγάνι, περιχύνοντας το με τη σάλτσα για να καλυφθεί.
- Στύψτε από πάνω φρέσκο χυμό λεμονιού και γαρνίρετε με το σχοινόπρασο.
Καλή όρεξη!
Σχόλια (0)
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!